BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,08
ALTIN 2.449,75
HABER /  GÜNCEL

Star'daki eleştiri hiç bir yerde yok!

Star Gazetesi, devlet denetiminde olduğu için bazı kalemşörlerden ağır eleştiriler alıyor. Çoğuna göre Star'daki yazarlar devleti eleştirmiyor. Fakat bu tutum yanlış!

Abone ol

Hadi Özışık, isimli yazısında Star'ı ve özellikle yazarlarını eleştiren, zaman zaman eleştiri dozunu aşan kalem erbabına seslendi. Özışık'a göre Star'daki yazarlar memur değil "Gazeteci!"

6 ay olmuş star'da yazalı... Haftanın üç günü üstelik 7 parça yazı yazmak zevkli ama bir o kadar da yorucu... Hele bir de başka bir işle uğraşıyorsanız, iki kat daha fazla çalışmanız gerekiyor.
Yo hayır şikayet etmiyorum, sözü star'a yani "Devlet gazetesi"ne, getirmek istiyorum. Devletin "star'ın sahibi" olduğu doğru. Ancak burada çalışanların, yani biz gazetecilerin "Devletin memuru" olduğunu söylemek, insafsızlıktan başka bir şey değil!
6 aydır bu gazetede yazı yazıyorum. Yeni TCK'nın gazeteciler için büyük tehlike olduğunu ilk ben yazdım "Devlet gazetesi"nde... Erkan Mumcu'nun "ayrılık rüzgarı" estirdiğini bu köşedeki "kulis"e ben iliştirdim aylar önce. Bugün yaşanan istifaların olacağını, yani AK Parti'nin karışacağını "Devlet gazetesi"nde herkesten önce ben duyurdum.
star'da özgürce yazan bir tek ben değilim. Masa başında oturup ahkam kesen kalem erbabının, star yazarı Uluç Gürkan'ı mutlaka okumasını tavsiye ederim. Bir başka star yazarı Musa Ağacık... Musa'nın can acıtan sorularını anlatmaya gerek yok sanırım!
Ümit Aslanbay'ın muhalif görüşleri, Yaşar Nuri Öztürk'ün politik çıkışları da, yine "Devletin gazetesi"nde yer alıyor.
star'ın "Devlet gazetesi" olması, asli işimiz olan gazeteciliğimize engel değil, olamaz da. "Devlet gazetesi"ni zır pırt önümüze koyan kimi kalem erbabı, bu gerçeği kafasının bir yerine soksun lütfen!

YAZI:Hadi ÖZIŞIK
STAR

yer