BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  MEDYA

Star yazarı Albayrak polisin o pozuna tüküreyim dedi

Star yazarı Hakan Albayrak, operasyonda gözaltına alınan polis şeflerinin basına verdiği pozlara sert tepki gösterdi.

Abone ol

Star si yazarı Hakan Albayrak, Emniyet'teki paralel yapılanmaya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan polisler için sert bir yazı kaleme aldı.

"Tüküreyim sizin kahramanlık pozunuza!" başlıklı yazısında Albayrak, cemaate yakın olduğu iddia edilen polisleri pişkinlikle, yüzsüzlükle suçladı.

Polislerin mazlum, mağdur havası vermeye çalışmalarına isyan eden yazar, yakın geçmişteki tartışılan davalarda perişan olanları hatırlattı:

"O kadar can yakanlar, ayakta duracak hali olmayan lösemili kadının evine bile gece baskını düzenleyenler, önlerine gelene yerli-yersiz kelepçe takarak şov yapanlar ve “hükümetin bağımsız yargıya müdahalesi” dedikleri şey olmasaydı yüzlerce masum insanı terörist diye gece baskınlarında toplayıp kelepçeleyerek savcı ve hakim yoldaşlarının kontrolündeki mahkemelere ve ardından da zindanlara sevk edecek olanlar kendileri değilmiş gibi “Vay bu saatte gözaltı mı olurmuş!”, “Vay bu kelepçeler neyin nesi?” diyorlar bir de!"

BU ADAMLARIN DOSTLUĞUNA GÜVENMESİN KİMSE

Eleştiri dozunu yükselten Albayrak, kamuoyuna "Kimse kendini aptal yerine koydurmasın! Kimse kendini kullandırmasın bunlara!" diye böyle çağrıda bulundu:

hayati.jpg
Eski Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Hayati Bağdaş'ın pozu cemaate yakın çevrelerin sembolü olmuştu.

"Kardeşlerine tuzak kuran, hiçbir ahlaki değere itibar etmeyen, memlekete bağlı olmayıp memleketi kendilerine bağlamaya çalışan, bu uğurda memleketin en azılı düşmanlarıyla bile iş tutabilen, “güneydeki uzak komşu”yu yani İsrail’i kendi hükümetlerine tercih eden, İslam düşmanı uluslararası emperyalist sistem lortlarına kayıtsız şartsız itaat ederken velinimetleri olan kendi başbakanlarını sırtından hançerleyen bu adamların dostluğuna, yoldaşlığına, müttefikliğine güvenmesin kimse!

BU DAHA BAŞLANGIÇ

İkiyüzlü bunlar. Nankör bunlar. Zalim bunlar. Aldılar mazlumun âh’ını ve şimdi çıkıyor âheste âheste. Bu daha başlangıç.

KENDİ KADROLARINA YER AÇMAK İÇİN

Kendilerine kadro açmak için türlü çeşit yalanlarla, çamurlarla, iftiralarla işlerinden ve aşlarından ettikleri ileri sürülen binlerce mazlumun davaları var daha kapıda. Sınav sorularının çalınıp yeni nesil örgüt elemanlarına dağıtılması suretiyle binlerce gencin hakkının gasp edildiği iddiaları da dava üstüne dava konusu olacak. Sonra, şaibeli olduğu ileri sürülen yollarla aldıkları kamu arazileri... Makbuzsuz topladıkları ileri sürülen milyarlarca lira... Bunlar ve daha neler neler.

Gazze’yi kana bulayan İsrail’i tel’in bildirisini imzalamaya yanaşmamalarından anlıyoruz ki, hâlâ oralardan medet umuyorlar. “El”e atfettikleri yamanlık basîretlerini bağladı; asıl yamanlığın “Bey”de olduğunu göremiyorlar. Bedeli ağır oluyor, ama öğrenecekler sonunda. 

Yazının tamamı için