BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Star Wars'un Prenses Leia'sının ölüm nedeni uyuşturucu mu?

Star Wars serisinde Prenses Leia karakterini canlandıran Carrie Fisher'ın otopsi raporu, oyuncunun kanında uyuşturucu madde bulunduğunu ortaya koydu.

Abone ol

Star Wars serisinde Prenses Leia karakterini canlandıran Carrie Fisher'ın otopsi raporu, oyuncunun kanında uyuşturucu madde bulunduğunu ortaya koydu.

Star Wars serisinin ilk üçlemesinde Prenses Leia karakteriyle başrolde oynayan ve geçen yıl hayatını kaybeden ABD'li oyuncu Carrie Fisher'ın otopsi raporu Assocaited Press tarafından haberleştirildi.

ÖLÜM NEDENİ UYUŞTURUCU MU?

Rapor, Fisher'ın uçakta geçirdiği ve ölümüne neden olacak kalp krizinden yalnızca bir kaç gün önce, aralarında kokain, eroin ve ecstacy'nin de olduğu birden fazla uyuşturucu ve uyarıcı madde aldığını ortaya koydu. Geçen hafta Fisher'ın uyuşturucu almış olabileceğine dair bazı iddialar basında yer almış, ancak buna dair bir kanıt gösterilmemişti.  

Raporda Fisher'ın Los Angles'ta yatırıldığı hastanede kendisinden alınan kan örneğinde kokain, eroin ve ekstazi izlerine rastlandığı bilgisi yer alıyor. Bununla birlikte uyuşturucuların, Fisher'in ölümüne yol açmış olduğu açıklanan uyku apnesini ne ölçüde tetiklediği bilinmiyor. 

FISHER'IN KIZI: ANNEM HAYATI BOYUNCA MÜCADELE ETTİ 

Fisher'in, raporun yayınlanmasının ardından People dergisinin sorularını yanıtlayan kızı Billie Lourd şöyle konuştu "Annem hayatı boyunca uyuşturucularla ve zihinsel hastalıklarla mücadele etti ve sonunda bunlar yüzünden öldü. Yaptığı her işte, bu hastalıkları çevreleyen toplumsal damgalamalara dikkat çekmeye çalıştı. Eminim ki annem, ölümünün, kendisiyle aynı mücadeleyi vermekte olan herkesi güçlendirmesini isterdi.”

Fisher son olarak Star Wars'ın 8. bölümü olarak çekilen The Last Jedi (Son Jedi) filminde oynamıştı. Film ABD'de bu yılın sonunda gösterime girecek.