BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,00
ALTIN 2.496,97
HABER /  GÜNCEL

SSKya hapı yutturmuşlar

Sahte heyet ve sağlık kurulu raporu ile SSK'yı fena çarpmışlar.

Abone ol

Antalya'da, sahte heyet ve sağlık kurulu raporu ile başkalarına ait sağlık karnelerine ilaç yazmak suretiyle 2 milyon YTL'lik haksız kazanç elde ettiği öne sürülen 2 doktor, 2 ilaç mümessili ile 3 eczacı gözaltına alındı. Olayla ilgili 13 kişinin arandığı açıklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Bürosu ekipleri ile SSK Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin iki yıldır devam eden araştırma sonuçları üzerine aralarında doktor, eczacı ve ilaç mümessillerinin de bulunduğu belirlenen kişilere yönelik operasyon yapıldı.

Polisin 'Talan' adını verdiği operasyonda, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahi Servisi'nde görevli Doktor Ö.C., Orman Bölge Müdürlüğü kurum doktorlarından K.U. ile eczacı A.O., eczane çalışanları V.D., V.Z. ile ilaç mümessilleri B.P. ve T.Ö. gözaltına alındı.

Zanlıların, hastalardan habersiz sağlık karnelerine değerleri yüksek ilaç yazdırdıkları, sahte heyet raporları, sağlık kurulu raporları düzenleyerek ilaç talanı yaptıkları, bu yöntemle 2 milyon YTL'lik vurgun yaptıkları öne sürüldü.

Operasyonda ayrıca doktor, sağlık görevlisi, mümessil ve eczacı olduğu belirtilen 13 kişinin arandığı öğrenildi. Polis, olayla ilgili 20'si doktor 50 kişinin ifadesine başvurdu.