BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

SP'nin ödülü son anda değişti

Saadet Partisi (SP), Necmettin Erbakan'ı şiir ve makaleyle en iyi anlatana önce umre seyahati vaad etti. Ancak ödül son anda değişti.

Abone ol

Saadet Partisi (SP), Necmettin Erbakan'ı şiir ve makaleyle en iyi anlatana "Umre seyahati" yerine dizüstü bilgisayar hediye etmeye karar verdi. "Erbakan" konulu yarışmanın ödüllerini değiştiren SP, daha önce birinciyi "Umre" seyahatine göndereceğini açıklamıştı. SP, yanlış anlamalara neden olabileceği
gerekçesiyle "Umre seyahati" yerine teknoloji ürünleri hediye edecek.

SP Ankara İl Kadın Kolu Gençlik Başkanlığı "Adil Düzenin Mimarı, Milli Görüş Lideri ve Efsane Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan" konulu şiir ve makale yarışması düzenledi. Katılımcılardan Erbakan'ı şiir ve deneme yazısı tarzında anlatmaları istendi. 30 Eylül'e kadar SP'ye iletilecek olan eserleri kalabalık bir jüri heyeti değerlendirecek. Jüride Erbakan'ın büyük kızı Zeynep Erbakan Baykoç da görev aldı. Jüride ayrıca Afet Ilgaz, Ali Haydar Haksal, İbrahim Tenekeci, Prof. Dr. İsmail Kıllıoğlu, Mehmet Sılay, Doç. Dr. Mete Gündoğan, Mustafa Yahya Coşkun, Nil Gülsüm Gül, Süleyman Arif Emre ve Yasin Hatiboğlu gibi isimler yer alıyor.

Daha önce yarışmanın birincisini "Umre seyahati"ne göndereceğini açıklayan SP, ikinciye Cumhuriyet altını, üçüncüye ise yarım altın verilmesini kararlaştırmıştı. Ancak Umre seyahatinin kamuoyunda yanlış anlamalara neden olabileceği endişesini taşıyan parti, ödülleri son anda değiştirdi. Parti "Umre" yerine birinciye dizüstü bilgisayar hediyesi, ikinciye dijital kameralı fotoğraf makinesi, üçüncüye de kameralı cep telefonu verecek. SP, yarışma şartlarında da bazı değişikliğe gitti. Her yaş grubunun katılımını daha önce serbest bırakan parti, bunda da değişiklik yaparak 30 yaş sınırı getirdi. Yarışmaya 30 yaşını geçmemiş kişiler başvurabilecek.