BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,85
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP'li Kamalak'tan hükümete eleştiri

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Erzurum'da partililere seslendi

Abone ol
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Bizim görevimiz zalime yardım etmek değil, zalimle iş birliği yapanların yanında yer almak değil, hakkı tutmaktır, hakkı kaldırmaktır'' dedi.

Kamalak, partisinin Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, parti olarak kimseyi gücendirme gibi bir düşünceleri olmadığını belirterek, öğrencilik yıllarında, insanlara gerçekleri anlatmak için yemin ettiğini söyledi.

''Sözlerimin içinde bir yanlış bulursanız benim yakamdan tutun, o yanlışı düzeltin'' diyen Kamalak, ''Ben bir çoğunuz gibi dağlarda davar güttüm. Yine birçoğunuz gibi ekin ektim, harman sürdüm. Fakat birçoğunuzun bilmediği 35-40 derecenin altında Çukurova'da çeltik ektim. Pancar söktüm ama çevremdeki insanlara yardımcı olabilmek amacıyla geceleri de idare denilen gaz lambasının ışığında ders çalıştım'' diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi'nde 17 yıl çalıştığını anımsatan Kamalak, bunun için de Erzurumlu'ya olan borcunun daha ağırlıkta olduğunu ifade etti.

Parti olarak mazlumdan yana olduklarını ifade eden Kamalak, ''Bizim görevimiz zalime yardım etmek değil, zalimle işbirliği yapanların yanında yer almak değil, hakkı tutmaktır, hakkı kaldırmaktır. Asıl görevimiz budur. Bizim dışımızdaki partiler materyalisttir, mana onları ilgilendirmez. Biz ise önce ahlak ve maneviyat diyoruz'' dedi.

Hayali projelerden, ütopyalardan bahsetmediklerini belirten Kamalak, şunları kaydetti:

''Saadet Partisi iktidara gelirse, birinci hedefimiz yeniden büyük Türkiye'yi kurmaktır. İkincisi İslam Birliği'ni kurmaktır. Yeniden Büyük Türkiye'yi kurabilmemiz için de önce bu ülkeyi yaşanabilir bir hale getirmemiz lazım. İşsizliği çözmemiz, fakirliği yenmemiz, bu milletin evlatlarını Avrupa kapılarından uşaklık etmelerinde kurtarmamız lazım. Ekonomiye yatırım yapmayan bir devletin işsizliği çözmesi, fakirliği yenmesi mümkün değildir. Ama siyasetteki AK Parti, MHP ve CHP sürekli kavga kavga, böyle bu sorunları nasıl çözecekler.''

''İNSANLIK VAHŞİ BATIYA TESLİM EDİLEMEZ''

Milli görüş olarak asla taviz vermediklerini vurgulayan Kamalak, ''Yolumuzdan dönmedik, milli görüş gömleğini bir an olsun çıkarmadık'' dedi.

İnsanlığın batıya teslim edilemeyeceğini belirten Kamalak, ''Batı nereye gittiyse sömürü amacıyla gitmiştir. Orada katliamlar yapmıştır. İşte Irak, işte Bosna Hersek, işte Afganistan. Şu halde insanlık vahşi batıya teslim edilemez. Birilerinin insanlığa kılavuzluk etmesi lazımdır'' dedi.

Saadet Partisi olarak Avrupa Birliği'ne ''hayır'', İslam Birliği'ne ''evet' diyen tek parti olduklarını ifade eden Kamalak, sözlerini şöyle tamamladı:

''Şu halde diğerleri, hepsi aynı yolun yolcusu. Yolları aynı, mahiyetleri aynı, özleri aynıdır. Sözlerinin farklı olduğuna bakmayın özleri aynı. Peki kim kurmuş AB'yi, kim kurmuş bunu? Biz Çanakkale'de resmi kayıtlara göre 252 bin şehit verdik. Gayri resmi kayıtlara göre ise tam 400 bin şehit verdik. Sadece Çanakkale'de. Onlar sizlerin dedelerinizdi. Peki şehit edenler kimlerdi? Haçlılar, İngilizler, Fransızlar. Peki Avrupa Birliği'ni kuranlar kim? Yine onlar, Hristiyan kulübü. Peki amaçları ne? O birliğin içerisinde ne var? Kendileri söylüyor; 'AB, bir Hristiyan kurumudur' diyorlar.''