BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP ilk kez Erbakansız toplandı

Saadet Partisi Başkanlık Divanı, Necmettin Erbakansız ilk toplantısını parti genel merkezinde yaptı.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kamalak, "Milli Görüş hareketi, liderimizin gösterdiği yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın kurulması hedefi doğrultusunda aynı azim ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir" dedi.

Saadet Partisi Başkanlık Divanı, Necmettin Erbakansız ilk toplantısını parti genel merkezinde yaptı.

Toplantı sonrasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kamalak, Erbakan’ın Türk milletinin olağanüstü sevgi ve teveccühü ile ebedi istirahatgahına uğurlandığını söyledi. Cenazede kendilerini yalnız bırakmayan Türk milletine, devlet erkanına, dünyanın dört bir yanından gelen yabancı misafirlere teşekkür eden Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu toprakların doğal çözümü olan Milli Görüş hareketi, liderimizin gösterdiği yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın kurulması hedefi doğrultusunda aynı azim ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Milli Görüş milletimizin özüdür, inancıdır, tarihidir, milletimizin aslıdır. İnsanlığın saadetini temin edecek çözüm ve kararlılığın adıdır ve Milli Görüş’ün tek temsilcisi Saadet Partisi’dir. Camiamız bu şuur ve sorumluluğun farkındadır.

Bundan böyle de muhterem hocamızın bizlere bıraktığı bu emaneti en iyi şekilde geleceğe taşımanın gayreti içinde olacaktır." -

İSTİŞARELER YAPILACAK-

Kamalak, merhum genel başkanlarının istişareye büyük önem verdiğini ve kararlarını geniş istişarelerden sonra aldığını kaydetti. Bu çerçevede Saadet Partisi’nin Başkanlık Divanı toplantısını gerçekleştirdiğini belirten Kamalak, bu toplantıda bundan sonraki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğunu ifade etti.

İstişareler kapsamında yarın Genel İdare Kurulu’nun toplanarak bundan sonra işleyecek takvime ilişkin müzakereler yapacağını dile getiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kamalak, Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğünün sürece ilişkin hükümleri doğrultusunda çalışmaların yürütüleceğini kaydetti.

Mustafa Kamalak, "Bütün bu çalışmalarda en büyük referansımız muhterem liderimizin hayatı boyunca ortaya koyduğu değerler ve prensipler olacaktır" dedi.