BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Sözleşmeliler için kadro istiyoruz

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamudaki bütün sözleşmeli memurların kadroya geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

MEMURHABER.COM-Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Sözleşmeli memurların kadroya geçirilmesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Abant'ta Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen Kamu Personeli Sisteminin Sorunları, Çözüm Önerileri ve 2023 Vizyonu Çalıştayı'nın 'Kamu Personel Sisteminin Sorunlarına Sendikal Bakış ve Öneriler' panelinde konuşan Gündoğdu, 'çalışmayan memurlar var' yönünde oluşturulmaya çalışılan havadan duydukları rahatsızlığı da dile getirdi.

Çalıştaya gerekli çalışmaları yaparak geldiklerini söyleyen Gündoğdu, konulara ilişkin görüş ve düşüncelerini bir rapor halinde hazırladıklarını belirtti. Devlet Personel Başkanlığı'nın yaptığı hazırlıkları önemseyip, hazırlıklı geldiklerini söyleyen Gündoğdu, "Bugün çok şey konuşuldu. Sorunun varlığı konusunda hepimiz hem fikiriz. Devlet memurları kanunu ile kılık kıyafet yönetmeliği miadını doldurmuş. Ancak, hükümetin referandum sürecinden sonra demokratikleşme yönünde attığı adımlarda sorun var. Biz, şüpheci hareketlerinden böyle bir kanıya varıyoruz. 'Böyle bir şey yok' dedikleri konularda bile böyle bir şey olduğu anlaşılıyor. İster istemez çalışanına gol atmaya çalışan, onun müktesep hakkına dokunmaya çalışan bir devlet algısı olduğu için biz kaleyi ve defansı sağlama alıyoruz. Bir iyileştirme ve bir yenilik mevcut haklardan birini elden almaya yöneliyorsa...