BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

Sözleşmeli öğretmene iyi haber

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eylül ayı içinde 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosuna atanacakların şartlarını Bakanlar Kurulu tarafından önceki gün belirlendi.

Abone ol

MEB'in sözleşmeli olarak çalıştıracağı öğretmenlere brüt bin 166 YTL, net 852 YTL ücret ödeyeceği yönündeki açıklaması yazın garson ve seyyar satıcı olarak çalışmak zorunda kalan sözleşmeli öğretmenleri sevindirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eylül ayı içinde 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosuna atanacakların şartlarını Bakanlar Kurulu tarafından önceki gün belirlendi. Karara göre, sözleşmeli öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in daha önce açıkladığı 619 YTL'lik maaştan daha fazla alacak. Bakanlar Kurulunun sözleşmeli öğretmenlere 852 YTL net maaş verilmesi kararı yaz aylarında maaş almadığı için maddi sıkıntı çeken ve başta inşaatlarda amelelilik olmak üzere seyyar satıcılık ve garsonluk yapan öğretmenleri sevindirdi.

Bakanlar Kurulu kararını öğrenen ve halen kahvede garson olarak çalışan 27 yaşındaki Erdoğan Akbaş'ın sevinci görülmeye değerdi. Akbaş, belirlenen maaşı alan hiçbir öğretmenin yaz aylarında bu sıkıntıya katlanmayacağını söyledi.

"Öğretmenlik süresince az maaş aldığımız için çok sıkıntı çektik. Kahveye gelen öğrencilerimize bile çay servisi yaptık. Bakanlık keşke bu iyileştirmeyi başta yapsaydı" diye konuşan Akbaş, öğrencilere ilk çay servisi yaptığı sırada da utandığını, sonra alıştığını dile getirdi.

Aylık 180 milyon ücret alan sözleşmeli öğretmenler var

Akbaş, geçen yıl 10 ay yaptığı sözleşmeli öğretmenlik süresince aylık 180 YTL'ye çalışmış. Akbaş, 2 ay önce Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in sözleşmeli öğretmenlerin şartlarının iyileştirileceği yönündeki açıklaması üzerine öğretmenliği tekrar başvurmayı düşünmüş. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) 92 puan alan Akbaş, geçtiğimiz yıl teftişlerde bulunan müfettişlerden de tam not almış. Öğretmenlik bölümü mezunu olan Akbaş, sözleşmeli öğretmen olacağını inanıyor. Geçen yıl 2 ay sözleşmeli öğretmen olarak çalıştıktan sonra maaşı az bularak istifa eden ve caddelerde meyan şerbeti sata

MEHMET KOÇAK ise yeni maaş kararını duyunca yeniden öğretmenliğe başvurmayı düşünmüş. Ancak aranan şartlardan biri olan KPSS'ye girmeyen Koçak, üzüntüsünü dile getiriyor.

Kaynak: