BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Söz milletin...

 

 

Bir seçim sabahı köşe yazarı ne yazabilir? Dünden beri düşünüyorum.Birazdan ben de oy kullanmaya gideceğim. Ama yazımı  köşeme yerleştirmek zorunda olduğumdan dolayı seçim sonuçları hakkında belirsizlik içindeyim.

Halbuki sizler bu satırları okuduğunuz sırada Türkiye çoktan yeni bir güne ,seçim çilesi,sonuçları ve belirsizlikleri bitmiş olarak uyanacak.

Biz ailece  ilk kez bu yerel seçimlerde oyumuzu Çeşme’de kullanıyoruz. Çünkü yaz aylarını yıllardır Çeşme’de geçirmemize rağmen oyumuzu hep İzmir’de kullandık. Sonra  da yazları Çeşme’ye gelip yapılan hizmetlerin azlığından şikayet ettik, burun kıvırdık. Bizim bu serzenişlerimize karşılık haklı olarak Çeşme Belediye Başkanımız Faik Tütüncüoğlu’da yıllardır karşı serzeniş de bulunarak; “O zaman sadece yazlıkçı gibi hareket etmeyin.Gelin taşın altına elinizi koyun ,oyunuzu Çeşme’de kullanın “ derdi.

Bu yıl Faik Başkan’ın sözünü dinledik ve ilçe seçim kuruluna zamanında gerekli başvuruları yaparak seçmen kayıtlarımızı Çeşme’ye aldırdık.

Yani artık kimse bizlere “yazlıkçı” diyemez. Has ve has  Çeşmeli olduk…

Her ne kadar sizlere bu satırları yazarken seçim sonuçlarını bilmiyor olsam da, sonucundan emin olduğum bir şey var ki ,o da Çeşme’de mevcut belediye başkanı Faik Tütüncüoğlu bugüne yine Çeşme Belediye Başkanı olarak başlayacağı.

Belki de  yaşı nedeniyle Faik başkan’ın bu dönem son başkanlık dönemi olacak, ama Çeşme en azından bir dönem daha böyle “adam gibi adamın” liderliğinde yönetilecek.

Neden mi?

Çünkü fazla dürüst, çünkü fazla namuslu…

Yıllardır onun sayesinde Çeşme ‘de kimse kendisine  rantiye sağlayamadı.

Tabi bu durum Çeşme turizminden vurgun yapmak isteyenlerin  hiç mi hiç işine gelmedi. Hafta sonu  seçim öncesi Çeşme’de yaptığım görüşmelerde  bazı kesimlerin  işbirliği içine girip Faik başkanı devirme planları yaptığını öğrendiğimde , hiç şaşırmadım.

Tüm bu katakullileri öğrenmenin ağırlığı ile birazdan oy sandığımın başına gideceğim.

 

Fakat gitmeden önce sizlere bir hatırlatma yapmak istiyorum;

 

Siz bir mıknatıssınız.

Düşünceleriniz bir mıknatıstır.

En çok neyi düşünürseniz onu hayatınıza çekersiniz.

Düşünceler etrafa manyetik bir sinyal yayarlar.

Her sinyal kaynağına geri döner ve benzer sinyal veren kişiler,olaylar ve durumlarla ilişkiye girerler.

Bir düşünceyi tekrar tekrar düşünürseniz veya hayalini kurarsanız frekansınıza uygun iş, aşk, gelir, araba, ev , ya da yaşamak istediğiniz çevre  sizin olur.

En çok neyi düşünürseniz onu hayatınıza çekersiniz.

Olumlu düşünce olumsuz düşünceden çok daha güçlüdür.

Çünkü enerjisi daha yüksektir.

 

Bilmem anlatabiliyor muyum…?