BIST 10.231
DOLAR 32,19
EURO 35,07
ALTIN 2.458,20

İMRALI’NIN SİNEKLERİ

DTP'lilerinbahane ederek ortalığı birbirine kattığı Öcalan'ın yeni odasınadüzenleme yapılmış. Hem de 7 askerimizin toprağa verildiği gün.

Ey, duymayan kalmasın!

AbdullahÖcalan’ın, İmralı’daki yeni koğuşunun pencerelerine takılan sineklikkaldırılmış. Böylece Öcalan’ın koğuşu ile ilgili ilk şikayetigiderilmiş olmuş.  Sıra da diğerleri var.

Anlayacağınız siga siga Öcalan’ın isteklerinin hepsi zamanla tarafımızdan yerine getirilecek.

Yenikoğuşla ilgili eleştirileri değerlendiren Adalet Bakanlığı, sinekliğin,‘böcek ve sinek girmemesi’ amacıyla takıldığını , bunun art niyetli birdeğerlendirmeye tabi tutulduğunu görerek, bir güvenlik sorunuyaratmadığından, kaldırılmasına karar verdiğini açıklamış.

Bırakın da birazcık art niyetli olalım…

Yesinbütün sinekler , böcekler bebek katilini. Şu an nasıl kurtlaryemekteyse toprak altında yatan gencecik bedenleri , dünya gözüyle bizde sineklerin Öcalan’ı yediğini görelim.

Ne kadar da düşünüyoruz İmralı’da ki katili değil mi?. Ya bir de domuz gribi olur da, dünya alem  başımıza üşüşürse?

Merak etmeyin gelmez domuza domuz gribi…

 Dünyaca ünlü Papillon(Steve McQueen) filmini  seyretmeyen kalmış mıdır içiniz de bilemiyorum. Hatırlarsanız bu film gerçek bir hikayeden esinlenerek çevrilmişti.  Öcalan’ınİmralı günleri yavaş yavaş bana bu filmi hatırlatmaya başladı. Çok kısabir süre sonra Öcalan için de bu tür bir film çevrilir ve gişe hasılatrekorlarına imza atarsa hiç şaşırmayın.

Papillon,onca imkansızlığa rağmen kaçmaya çalışan ,bunu yaparken hiçkaramsarlığa düşmeyen ,esaretin ve kurtuluşun kendi içinde olduğunainanan Fransız Guyana’sında bir kürek mahkumudur. Bu filmde DustinHoffman ve McQueen, hatırlayanlar bilir, kusursuz bir oyunsergilemişlerdi.

Louis Depo (Dustin Hoffman)Papillon’un en iyi arkadaşıdır .Ve sürekli birlikte adadan kaçmaplanları yaparlar. İzlemeyenler için şunu söylemek isterim ki muhteşembir filmi kaçırmışsınız.

Gerçi orada yaşanan olayların ve kişilerin  bebek katili Öcalan’ın mahkumiyet sebebi  ile hiç alakası yok, ama yine de korkarım bu gidişle yakında İmralı adası da böyle bir filme konu olacak.

5milyon dolar harcanarak kendisine özel bir ada tahsis edilen bebekkatili Abdullah Öcalan gibi bir şahsiyet , eğer özel bir hukukla oradayatıyor, ‘sinekler yemesin ‘ diye  itina ile bakılıyorsa ,neden bir filmi de olmasın değil mi?