BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  MEDYA

Soyunursam reytingleri patlatırım

Kanalların yayın politikası ve reyting ölçümleri hakkında veryansın eden Hakan Ural, çarpıcı örnekleriyle izleyenleri güldürdü.

Abone ol

Kanatürk'te yayınlanan 2. Sayfa programına konuk olan Hakan Ural, dizi-film sektöründe çalışanların yüzde 80'inin işi bilmediğini söyledi. İşte Ural'ın canlı yayındaki açıklamaları:

'Burada bir soyunurum...'

Reytüng ölçümlerine hiç bir zaman inanmadım. Adil değil. Yanlış yapıyoruz. Kriterin ne? Neyi, neye göre ölçüyorsun? Mesela bir projeyi veriyorsun. Yönetim kurulu var, bilmem nesi var falan belirli nedenlerden geçiyorsa onun arkasında duracaksın. O projenin kanal olarak sence bir değeri olduğu için yayınlıyor olacaksın.Arkasında dur! Reyting ise bütün kriterimiz afedersiniz ama ben çok abuk subuk bir şey yaparak da reyting alırım. Sırf reyting alırım diye beni tut orada. Bir tek bunu konuşuyorsak... Şimdi ben burada bir anda soyunurum Allaaah! Reytingler patladı. Ötekisi o kanalda yapar onu. Ötekisi diğer kanalda abukluk yapar. 'E reyting istemiyor musunuz? Alın size reyting!' derler o zaman adama. İşte böyle olmaz.

Kıvanç Tatlıtuğ bu kadar kötü kullanılamazdı!
 
Dünyada bir yarışma düzenlesek, senaryo yarışması, Kıvanç Tatlıtuğ'u öyle bir yanlış kullanın ki, reytingi dibe vursun diye... Dünyada Kıvanç Tatlıtuğ bu kadar kötü kullanılır! Hiç bir şey yapmasalardı, o çocuğu ekrana koysa ve dursaydı şu an aldığı reytingin 2-3 mislini alırdı.

Bugüne kadar bildiğimizi söyledik, komplekslendi adamlar

Ben inanamıyorum bu sektördeki yetersizliklere! Artık doğruları söylemiyorum. Bakmayın, burada konuşuyorum. Bu sektörü bildiğini sanan bir çok isan konuşuyor. Sadece 'Ha, tabi, öyle ' diyorum. Çünkü bugüne kadar bildiğimizi söyledik, komplekslendi adamlar.

Hiç bu kadar halkı tanımayan yöneticiler olur mu?

Hiç bu kadar halkı tanımayan yöneticiler olur mu? Halkla alakaları yok. 100 iş yapıp, 3 tanesini tutturuyorlar arkadaş! Dünyanın paralarını kazanıyorlar, ego tavan...Bir de programlara katılıp ahkam kesiyorlar!

Kurtlar Vadisi'nde oynayanların ismini say desem sayamazsın

Kurtlar Vadisi 11 yıldır oynuyor değil mi? Kurtlar Vadisi'nde oynayanlardan acil 5 kişinin ismini say desem sayamazsın. Niye? Oyuncuları bilen yok. Bir tek Polat akla gelir. O da çocuk, ciddi parayı bulduğu için setlerde sürünmek istemediğini söylemiş, demiş ki; 'Kardeşim beni prestijli kullan. Başta göster, finale koy. Belli o sete 2 gün geliyor. Dolansalar herkesi eziyorlar. O ne biliyor musun? Senin kültürüne yakın bir anlatım dili bulduğu için yürüyor gidiyor.

Yalan makinasını bozar bunlar

Orada büyük prodüksiyonlar yırtınıyorlar. Senaristler yalandan grup toplantıları filan düzenliyor. 'Aslında bu karakterimiz burada niye böyle giriyor?' falan diye tartışıyorlar. Yalan makinasını bozar bunlar! Bak! Bir de bunu bizim yazar grubu okusun diyor. Küçümsemiyorum. Sen bu kişileri almışsın, 1000'er TL vermişsin. Sinema-Televizyon bölümü mezunları. Orada duruyorlar. E kardeşim bunlar mı karar verecek bu işin başarılı olup olmama ihtimaline? Atıyorum, Sinan Çetin'den daha mı iyi biliyor bu? 30 yılını vermiş oyuncudan, yönetmenden daha iyi olabilir mi bunlar? Bu kişilerin pratiği nedir? Neyi başarmışlar? Ya da tam tersi, bir iş hasbel kader tutturmuş. Onu doğayen yapıp 'Efendim, bizim projelerimiz buradan geçiyor'... Lan ne biliyorsunuz?

Buna da mı kafan çalışmıyor?

'Kurt Seyit ve Şura'nın tanıtımını izlediğimde daha tanıtımda patladı dedim ben. Çünkü iş Hristiyan. Rusya'da başlıyor bilmemne... Al bu çocuğu Efe oynat, reytingin uçsun! Buna da mı kafan çalışmıyor?
 
Sektörün yüzde 80'i bu işi bilmiyor!

Böyle bir abukluk olabilir mi? Bu kadar yakışıklı, karizmatik bir çocuk... Şu an kariyerinin zirvesinde. Diyorum ya, yarışma yapılsa ancak bu kadar kötü kullanılır bu çocuk! Bakın çok iddialı konuşuyorum. Bu sektörde çalışanlar bilmiyorlar. Sektörün yüzde 80'i bu işi bilmiyor!