BIST 10.471
DOLAR 32,60
EURO 34,99
ALTIN 2.426,32
HABER /  POLİTİKA

Soysaldan cihat çağrısı

Türban düzenlemesi ADD'nin düzenlediği panelde tartışıldı. Mümtaz Soysal seferberlik ilan edilmesini istedi.

Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Başkent Üniversitesi'de düzenlenen “2008 Türkiye'sinde olaylar ve yorumlar” konulu panelde darbe çağrısı yapıldı. Panelistlerden, 9 Mart Cuntası'nın üyesi olmaktan yargı önüne çıkan Prof. Dr. Mümtaz Soysal, darbe için cihat çağrısı yaptı.

ADD Başkanı Şener Eruygur tarafından yönetilen panelde konuşan Anayasa Hukukçusu ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Sosyal başörtüsü ile ilgili Anayasa değişikliklerinin laik kesimi uyandırmak için bir fırsat olduğunu savunarak şöyle konuştu:

Vuruşacağız

“Bu anlamda iyi ki Yunan, İzmir'e çıktı. Yoksa cumhuriyet olmayacaktı. Şimdi bunlar hukukun ırzına geçmek üzereyken hakkın savunucusu biz olduk. Bunlarla haklı olarak vuruşacağız ve sonunda kazanacağız. Büyük Taarruz başlayacak.”

Seferberlik ilan edilsin

Soysal konuşmasında askeri terimler kullanmasını da “Vatan tehlikede iken böyle kavramlar kullanılır. Cihat, cihet kelimesinden gelir. Ve kendinizi aşarcasına davaya hizmet etmek demektir. Biz de böyle yapmalıyız. İsterse buna savaş denilsin. Bir büyük tehlike ile karşı karşıyayız ve bu yüzden seferberlik ilan edilmelidir” şeklinde izah etti.

Gazeteleri hedef gösterdi

Panelde konuşan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, konuşmacıların söyledikleri sözlere dikkat etmeleri için uyararak, “Bu salonda Vakit, Yeni Şafak, Zaman var. Bu salondalar şu an” dedi. Balbay, bu sözlerin hedef gösterme anlamı taşıdığını farkederek sözlerini, “Tabi bi de biz varız. Ama maalesef başka medya organları yok. Zaten bu arkadaşlar da görevlerini yapıyorlar” diyerek düzeltmeye çalıştı. Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da hükümeti ülkeyi dinci diktaya götürdüğünü ileri sürdü.

Ali Eyvaz/Yeni Şafak