BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Soysal şimdi de ölüm orucuna girecek

TEKEL eyleme destek verirken gözüne gaz yiyen CHP'li Çetin Soysal uslanmadı. Şimdi de işçilerle ölüm orucu tutacak.

Abone ol

GÜLŞAH ERDEM
İNTERNETHABER

ANKARA- TEKEL işçilerine destek verirken gözüne biber gazı yiyen ve günlerce gözü yaşlı gezen CHP'li Çetin Soysal uslanmadı. biber gazı yedikten sonra TBMM'de İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın önüne TBMM'de limon koyan CHP'li vekil Çetin Soysal, bu kez de TEKEL işçilerinin ölüm orucuna katılacak. Soysal, işçiler ölüm orucuna başlarsa bir gece yanlarında sabahlayarak ve oruç tutarak destek verecek.

ÖLÜM ORUCUNA KATILACAK

Çetin Soysal, TEKEL işçilerinin ölüm orucuna başlaması halinde işçilerle birlikte sabaha kadar çadırda kalacak. İşçilerle birlikte soğukta ateş önünde oturacak ve hiç bir şey yemeyecek ve içmeyecek. Soysal, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile 'daha uzun süreli ölüm orucuna katılmak' için izin isteyecek. Eğer Baykal izin verirse, işçilerin ölüm orucunu sürdürdüğü süre kadar kedisi de ölüm orucu tutacak. Ancak, tam bu sırada TBMM'de nöbetçi olan Çetin Soysal'ın hem ölüm orucu tutması ve çadırda oturması hem de TBMM'deki görevini yapmasının mümkün olmadığı için uzun süreli ölüm orucuma katılması ihtimali bulunmuyor. Bu nedenle en azından bir gece bu eylemi gerçekleştirmek istiyor.

BAŞBAKAN KURTARABİLİR
Soysal'ı kurtaracak olan ise Başbakan Erdoğan. İşçilerle yarın bir araya gelmesi beklenen Başbakan Erdoğan TEKEL işçileriyle uzlaşmaya varır ve eylemleri sona erdirirse, CHP'li Çetin Soysal da ölüm orucu tutma ve -15 derecede işçilerle sabahlamaktan da kurtulacak.