BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.428,39
HABER /  GÜNCEL

Soylu'dan ünlülerin bildirisine çok sert yanıt!

Cezaevinde açlık grevini sürdüren Nuriye Akman ve Semih Özakça için yayınlanan bildiriye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çok sert bir tepki gösterdi.

Abone ol

KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, göreve dönebilmek için açlık grevine başlamıştı. Tutuklu bulundukları cezaevinde de açlık grevine devam eden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın göreve iadesi için aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu 111 kişilik bir grup bildiri yayınladı. 

Yayınlanan bildiriyi sert bir dille eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından açıklama yaptı. Bildiriyi "DHKP-C üyesi iki terör örgütü üyesine hamilik!" diyerek eleştiren Soylu şunları söyledi:

"Örgütün mensupları için gerekçe saptırarak ilan verenler
Başınıza gelen en ufak olayda istediğiniz polisin bilgisine, istihbaratına ve tespitlerine güvenmiyorsunuz,

Savcılara ve hakimlere güvenmiyorsunuz.

Ancak terör örgütüne güveniniz sonsuz!

Hepimizin devletini terör karşısında hareketsiz ve etkisiz hale getirmek, suçlu göstermek için yola çıkanlar...
Neyin altına imza attığınızın farkında mısınız?"

VOLTA EYLEMLERİNİ KİMSE TAKMADI

İhraç edilen iki isim üzerinden siyaset yapan CHP;  Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmasından sonra Türkiye genelinde 'volta atma' eylemleri başlatmak istese de sonuç alamadı.

111 İMZALI BİLDİRİ

Bildiride, "Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

KİMLER İMZALADI?

Bildiriye imza atan bazı isimler ise şöyle sıralandı: Sıla Gençoğlu, Fatih Portakal, Meltem Cumbul, Müjde Ar, Müjdat Gezen, Zuhal Olcay, Zülfü Livaneli, Gülriz Suriri, Hayko Çepkin, Akın Birdal, Ataol Behramoğlu, Atilla Dorsay, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit.