BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Soyludan hükümete kriz çağrısı

Küresel kriz ortalığı kasıp kavuruyor. Hükümet kriz konusunda iyimser bir tavırda. Süleyman Soylu hükümete seslendi;

Abone ol Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, küresel ekonomik kriz ile ilgili alınacak tedbirleri ve düzenlemeleri görüşmek üzere İzmir İktisat Kongresi'nin toplanmasını istedi.

Soylu, yaptığı açıklamada, dünyanın, uzun vadede çok ciddi siyasi ve sosyal etkileri de olabileceği anlaşılan büyük bir küresel ekonomik değişim geçirdiğini belirtti.

ABD'de başlayan, Avrupa'yı ve dünyanın geri kalan bölümlerini de etkilemeye başlayan finansal krizin, bugün tüm dünya ekonomilerini tehdit eden bir boyuta ulaştığını ifade eden Soylu, krizin, gelişmekte olan ülkelerde çok daha şiddetli hissedileceğini belirtti.

Soylu, ''Uzun süredir dünyadaki ekonomik bahar havasının da etkisiyle küresel sermayenin yüksek faiz karşılığında Türkiye'ye getirdiği yalancı ekonomik bahar bitmekte, ülkemiz ve milletimiz için ciddi sıkıntılara yol açacak bir döneme girilmektedir'' görüşünü savundu.

Süleyman Soylu, şunları kaydetti:

''Hükümet davul çalarak gelen ekonomik krizin büyüklüğünü görememekte, olayın vahametini kavrayamadığı izlenimi veren Sayın Başbakan, sorunu hala kredi kartı boyutundaki tedbirlerle atlatılabilecek bir kriz olarak görmekte ve bu krizi fırsata dönüştüreceği beyanlarında bulunmaktadır.

Dünyanın son 150 yıldır en iyi ekonomik ortamını yaşadığı son altı seneyi ve tek başına iktidar fırsatını Türkiye ve Türk milletinin refah seviyesini yükseltmek, istihdam ve üretimi artırmak, bunlara yönelik büyük yatırımlar yapmak için kullanamayan bu hükümetin, krizi fırsata dönüştürme şansı görülmemektedir.

Bu açıdan hükümetin bu konuda acilen ekonomik ve sosyal tedbirler alması gerekmektedir. Bunun için bizim önerimiz, hükümetin, ekonominin bütün aktörlerinin, iş dünyası, ticaret ve sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin katılacağı İzmir İktisat Kongresi'ni toplaması ve toplumun bütün kesimlerinin sunacağı katkılarla gerekli tedbirin alınması ve düzenlemelerin yapılmasıdır.''

Soylu, DP olarak bu zor dönemin en az zararla atlatılması konusunda üzerlerine düşen her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.