BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,77
ALTIN 2.492,69
HABER /  GÜNCEL

Soylu: Zararı devletimiz karşılayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selin vurduğu Ordu'da incelemelerde bulundu. Can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyleyen Soylu, tüm zararın devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu'daki sel felaketinde maddi kayıpları devletin karşılayacağını açıkladı. Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı açık ve nettir, hasarlarla ilgili tüm maddi kayıplar devletimiz, hükümetimiz tarafından karşılanacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ordu'da yaşanan sel felaketi sonrası bölgeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Güllüoğlu'nu Ordu'ya gönderdi.

Ankara'dan uçakla Giresun-Ordu Havalimanı'na gelen Soylu'yu, burada Ordu Valisi Seddar Yavuz ve diğer ilgililer karşıladı.

Helikopterle, selin büyük zarara neden olduğu Ünye ilçesine hareket eden Soylu, Vali Yavuz'dan son duruma ilişkin bilgi aldı.

ÜNYE'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Soylu, helikopterin indiği Ünye Limanı'ndan, Cevizdere mevkisinde bulunan ve Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşımı sağlayan Cevizdere Köprüsünde aşırı yağışlar sonucu çökme meydana gelen Samsun-Ordu karayoluna hareket etti.

Bu alanda incelemelerde bulunan Soylu, çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Selden zarar gören bölgelerde incelemede bulunan , burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordululara geçmiş olsun dileklerini ileterek, tüm yaraların sarılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ordu'ya geldiklerini belirten Soylu şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla buradayız ve görünen o ki beklenenin çok üzerinde bir yağmur, yani kimi yerlerde 20, kimi yerlerde 95 kilogram aralığında, bazı yerlerde yoğunlukla 80 kilogramlık yağmurun oluşturduğu sel meydana geldi. Allah'a şükürler olsun, bir can kaybımız söz konusu değil.

Özellikle uyarımız şu, bu ana arterin kullanılmaması gerekir. Çok acil işi olmayanlar dışında kullanılmamalı, böyle bir tedbir alırsak iyi olur. Onun için vatandaşlarımız bulundukları yerde kalabilirse iyi olur. Tek bir geçiş var. Allah göstermesin yine ani bir yağmurda yolda bir birikme olursa büyük sıkıntı ile karşı karşıya kalırız. Halen yağış riski var. Arkadaşlarımız sürekli olarak izliyorlar. Biraz daha kuvvetli yağış uyarısı var. Biz tedbirlerimizi alıyoruz, vatandaşlarımızın da tedbirlerini almasını istiyoruz."

SOYLU'DAN YAĞIŞ UYARISI

Daha sonra Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi'nde selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan Soylu, Vali Seddar Yavuz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'dan bilgi aldı.

Bölgedeki incelemelerini tamamlayan Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, uyarılar doğrultusunda tüm birimler tarafından sel başlamadan, yağmur şiddetlenmeden önce gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Soylu, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki bir köprünün yıkıldığını anımsatarak, Karayolları'nın köprüyle ilgili gerekli çalışmaları yaptığını, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın da yarın sabah bölgeye geleceğini aktardı.

Bu gece yine yağmur beklendiğinin altını çizen Soylu, "Yağmura karşı tüm önlemlerimiz ilgili birimlerimiz tarafından alınmış durumda ve inşallah şu maddi hasarın dışında başka bir hasarla karşılaşmadan atlatabilmeyi düşünüyoruz. Bunun için de tüm arkadaşlarımız önlemleri alıyorlar." diye konuştu.

Soylu, inceleme yaptığı bölgedeki evlere su girdiğini belirterek, "Yukarıdan çok şiddetli gelince taşıması gereken veya taşıyacağı hesap edilen menfezler taşımamış ve ciddi bir sel alıp götürmüş. Burada yarından itibaren bütün birimlerimiz ne kadar hasar olduğunun tespitini ortaya koyacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgede fındık hasat dönemi olduğuna işaret eden Soylu, kurutulmak için harmana serilen fındığın suya kapıldığını, dalda olgun halde bulunan ürünün de döküldüğünü dile getirdi.

Bakan Soylu, bütün bunlarla ilgili tespit yapılacağını sözlerine ekledi.

30 yıldır böylesi görülmedi! Ordu'yu sel vurdu 7 köprü yıkıldı dehşet görüntüler var30 yıldır böylesi görülmedi! Ordu'yu sel vurdu 7 köprü yıkıldı dehşet görüntüler var30 yıldır böylesi görülmedi! Ordu'yu sel vurdu 7 köprü yıkıldı dehşet görüntüler var30 yıldır böylesi görülmedi! Ordu'yu sel vurdu 7 köprü yıkıldı dehşet görüntüler varHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN