BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,56
ALTIN 2.383,54
HABER /  MEDYA

Sosyal medyanın en iyi belediyesi seçildi

Yaşar Üniversitesi'nin yaptığı araştırma sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesi birinci oldu.

Abone ol

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Araştırma Görevlisi Cudi Kaan Okmeydan, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa büyükşehirlerle bunlara bağlı ilçe belediyelerinin sosyal medya karnesini çıkardı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİRİNCİ

Geçen ağustos ve eylül aylarına ait Facebook, Twitter ve Youtube hesaplarını inceleyen Okmeydan, vatandaşlardan gelen soru, talep, şikayet ve önerilerin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesaplarında yüzde 70 oranında cevaplandırıldığını belirtildi.

BELEDİYELERİN SOSYAL MEDYA KARNELERİ

-İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Facebook, Twitter, Flickr ve Youtube olmak üzere dört sosyal medya platformuna ve 'İBB Tube' adında kendine ait video sitesine sahip fakat  Twitter hesabı dışında vatandaşlarla karşılıklı iletişim kurmayı başaramıyor. Platformdan iletilen öneri, şikayet ve eleştirilerin cevaplanma oranı yüzde 46 olarak belirtildi.

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Facebook ve Twitter platformlarında resmi hesaba sahip ancak Facebook hesabını etkili bir biçimde kullanmadığı görülüyor. Buna karşın olarak Twitter hesabını daha etkili kullanıyor ve bu hesap üzerinden vatandaşlarla karşılıklı iletişim içinde bulunuyor. Öneri, şikayet ve eleştirilerin Twitter hesabı üzerinden cevaplanma oranı yüzde 70 olarak belirtildi.

-İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Facebook'ta bir resmi hesap üzerinden vatandaşların yönelttiği soru ve şikayetler çoğunlukla cevaplanıyor. Ancak yeteri kadar karşılıklı iletişim ortamının varlığından söz edilemiyor. Vatandaşların eleştiri, şikayet, öneri, soru ve desteklerinin cevaplanma oranı yüzde 17 olarak belirtildi.

-BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Facebook, Twitter ve Youtube olmak üzere üç sosyal medya platformunda resmi hesabı bulunuyor. Ayrıca 'Bursa Büyükşehir TV' adında kendine ait bir video sitesi var ancak bunlarda vatandaşlarla yeteri kadar karşılıklı iletişim ortamı oluşturamadığı görülüyor. Eleştiri, şikayet, öneri, soru ve destekleri cevaplama oranı yüzde yalnızca yüzde 1  olarak belirtildi.