BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Sosyal medyadaki yavaşlama mahkemelik!

Yargıçlar Sendikası Kurucusu ve Ankara Barosu avukatı Ömer Faruk Eminağaoğlu, internette yaşanan yavaşlama için suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Ankara'da Barış, Emek ve Demokrasi mitingine yönelik bombalı saldırının ardından başta Facebook ve Twitter olmak üzere, internette yaşanan yavaşlama mahkemelik oldu.

Yargıçlar Sendikası Kurucusu ve Ankara Barosu avukatı Ömer Faruk Eminağaoğlu, internette yaşanan yavaşlama üzerine TİB yetkilileri ile "soruşturma sırasında ortaya çıkacak MİT ve Emniyet görevlileri dahil tüm görevliler" aleyhine suç duyurusunda bulundu.

"İNTERNETİN BOĞAZINI SIKIYORLAR..."


Eminaoğlu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "İnternet üzerinden belirli adreslere giriş, adeta 3 şeritli yolun diğer şeritlerini kapatıp tek şeride indirmek gibi yöntemler kullanılarak yavaşlatılıyor. Ülke geneli için sosyal ağlar üzerinden iletişimi kısıtlayarak fiili bir sansür yaratılıyor. Yani internetin boğazı sıkılıyor" dedi.

Yapılan işlemin "hukuk dışı" olduğunu kaydeden Eminağaoğlu, "Bu hukuk dışılıkların bir daha yaşanmaması için suç duyurusunda bulundum" dedi.

Eminağaoğlu, saldırı sonrası Facebook ve Twitter gibi sitelere Türkiye üzerinden girmek çok zorlaşırken, yurt dışı url adresleri kullanılarak, yabancı ülke yoluyla bağlanmasının ise sorunsuz gerçekleştiğine dikkat çekti.

Eminağaoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuruda, TİB, MİT ve Emniyet yetkilileri hakkında "haberleşmenin engellenmesi" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarında bulundu.