BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,51
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na zor soru!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun Ankara'daki patlamayla ilgili olarak 20 kişilik bir liste var sözleri tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, asıl sorumlunun hükümet olduğunu söyleyerek, her iki bakanında istifa etmesi gerektiğini ileri sürdü.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki patlamayla ilgili tüm bulguların IŞİD'i işaret ettiğini söyledi. Başbakan Davutoğlu'nun elimizde 20 kişilik bir liste var sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, sürekli mazeret üretildiğini söyleyerek "Ankara'yı kana bulayanlar o liste de var mıydı? Açıklanma yapılması gerekiyor" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Köşk'teki zirvede Davutoğlu'nun uyuyan bazı hücrelerin olduğunu ve talimat beklediklerini söylediğini anlattı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını cevapladı. "Ankara'daki bu acıyı annelere yaşatanlara lanet olsun" diye konuşan Kılıçdaroğlu, ülkenin büyük acılar çektiğini ve kandan bıktığını söyledi.

"BULGULAR IŞİD'İ İŞARET EDİYOR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çankaya Köşkü'ndeki görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu, saldırının hemen sonrası IŞİD ile işbirliği yapan, yakın bir örgütün isminin kendilerine geldiğini ve bunu da aktardıklarını kaydetti. İşte Davutoğlu'nun sözleri;

Vatandaş bizi sandığa neden götürüyorsunuz?” diye soruyor. Vatandaşın ‘neden koalisyon kurmadınız’ sorularını Davutoğlu’na sorması lazım.

 "Benim merak ettiğim konu bu dosyalara neden gizlilik kararı konuyor. Soruşturma elbet gizlilik içerisinde olsun. Buna birşey söylemiyoruz zaten. Yargı sürecinde davaya gizlilik koyuyorsunuz, neden? Artık buramıza kadar geldi. Ankara'nın göbeğine kadar girdiler.

"İNSANDA BİRAZ VİCDAN OLUR"

97 kişi hayatını kaybetmiş, Adalet Bakanı gülerek cevap veriyor. İnsanda biraz vicdan azabı olur. 97 kişi, 1-2 kişi değil. Güvenlik açığı yoktur dediğiniz andan itibaren o koltukta oturamazsınız. Açık yoksa bu 97 kişi nasıl öldü?

"O İSİMLER LİSTEDE VAR MI YOK MU?"

Sizin canlı bomba gömleği bulmanız sizi sorumluluktan mı kurtarıyor? Elimizde liste var diyor. Şu soruyu sormak isterim Davutoğlu'na; o iki canlı bomba o listede var mıydı yok muydu? Varsa daha büyük bir felaket var. Görüşmemizde bu iki ismin kim olduğu belli değildi ve var mıydı yok muydu açıklayamadı.

"MİT İÇİNDE BİR GRUP GERÇEK GÖREVİNİ YAPMIYOR"

IŞİD'i telaffuz etmekten korkuyorlar. Ya yeni eylemler yaparsa diye korkuyorlar çünkü istihbarat zafiyeti var. MİT gerçek görevini yapmıyor, başka işlerle uğraşıyor. Bütün MİT’i kastetmiyorum. Orada bir grup sadece iktidar partisine hizmet ediyor.

"UYUYAN TAKIM ELBİSELİ, TIRAŞLI HÜCRE ELEMANLARI TALİMAT BEKLİYOR"

Türkiye’de uyuyan hücreler var. Davutoğlu, kendisi bana söyledi. Uyuyan hücrelerin, bizim IŞİD’li diye gördüğümüz tipler değil; takım elbiseli, kravatlı, tıraşlı insanlar olduğunu söyledi. Ve zamanlama ile talimat neticesinde eylem yapmaya hazırlar dedi. Bunların hepsi biliniyor. IŞİD’in yuvalandığı yerler belli. 

"DEMİRTAŞ İLE CUMA GÜNÜ GÖRÜŞEBİLİRİZ"

Taşeron işçiliği kaldırmak bir yük değil, tersine devlet KDV yükünden kurtulacak

HDP görüşmeyi kabul etti. Gün de verdiler. Perşembe dediler ama benim 3-4 hafta önceden belli olan bir programım vardı. Sayın Demirtaş’ın da takvimi uygunsa biz Cuma günü görüşmeyi önereceğiz.

PKK’NIN EYLEMSİZLİK KARARI

PKK’nın silahlarını teslim etmesi lazım. Terör yoluyla bir hakkın elde edilmesi mümkün değil. Türkiye kendi sorununu çözebilecek kapasitededir. Teslim olacaklar. Tüm sorunlarını çözer Türkiye.

BAHÇELİ’NİN KOALİSYON AÇIKLAMASI

Bu güzel bir şey. Uzlaşma kültürüdür bir anlamda demokrasi. Sayın Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri için bize geldiğinde MHP ile görüşmelerini, bizimle koalisyonun zor olabileceğini iki kez söyledim.Huzur içinde bir seçime gidelim. Düşünerek sandığa gidelim. Bu tabloyu yaratanların, 7 Haziran sonrasında hükümet kuramayanları demokratik yoldan cezalandıralım.

TÜRKİYE 3. SEÇİM GÖRÜR MÜ?

 Vatandaş “bizi sandığa neden götürüyorsunuz?” diye soruyor. Vatandaşın ‘neden koalisyon kurmadınız’ ‘neden seçim hükümeti’ sorularını Davutoğlu’na sorması lazım. “400 vekili vermediniz bak kaos çıktı” diyorlar. ‘CHP’ye oy vermeyin dolar, faiz fırlar’ diyorlardı. Hepsi kendi dönemlerinde oldu. 13 yıldır iktidardalar. Bu ülkenin hangi temel sorununu çözdüler? Tam tersine yeni sorunlar ortaya çıkardılar.

KREDİ KARTI FAİZLERİNİN SİLİNMESİ VAADİ

Kredi kartı ve tüketici kredisi faizlerinin en az yüzde 80’ini sileceğiz. Bankalar tahsil edemedikleri alacaklarını varlık yönetim şirketine devrediyor. Onlar tahsil ediyor. 6 milyarlık alacağı 1 milyara satıyorlar. Finans uzmanlarını çağırıp konuştuk. Bunların hepsini yapacağız. Tüketici kredisi kullananlar için de geçerli. Vatandaşı borç batağından kurtaracağız.

1 KASIM SEÇİMLERİ

17 milyon yoksul değil 21 milyon yoksul var Türkiye’de. 720 TL’nin altında geliri olan bir aile olmayacak.

Şehit yakınları ve gazilerin sorunlarını çözeceğiz. Şehit yakınları ve gaziler vekillere sağlanan sağlık haklarından yararlanacaklar. Yarın bu konuda bir kanun teklifi meclise verilecek.