BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,64
ALTIN 2.392,30
HABER /  DÜNYA

Son yolculuğuna gelinliğiyle uğurlandı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ayten Çalım, dualarla s...

Abone ol

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ayten Çalım, dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Çalım’ın yakınları, gözyaşları arasında toprağa verilen genç kızın tabutunun üzerine gelinliğini koydu.
Atatürk Caddesi üzerinde meydana gelen patlamada ağır yaralanan Çalım, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Cumartesi gününden bu yana yaşam mücadelesi veren Çalım, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ailesi tarafından hastaneden alınan genç kızın naaşı, bugün gözyaşları ve tekbirler eşliğinde toprağa verildi. Yakınları tarafından konvoy eşliğinde Reyhanlı Mezarlığı’na getirilen genç kızın tabutunun üzerine konulan gelinliği ise görenlerin yüreğini yaktı. Cenazede Çakın’ın yakınları sinir krizleri geçirirken, anne Edibe Çalım “Gelin kızım” diyerek ağıtlar yaktı. Bu arada, Çalım’ın bir yakını da yanında getirdiği gülleri genç kızın mezarına bıraktı.
21 yaşında hayata veda eden Ayten Çalım’ın, ağabeyi Okan Çalım’a ait işyerinde çalıştığı öğrenildi.

SALDIRIYI KLAKSON ÇALARAK PROTESTO ETTİLER
Öte yandan, Çalım’ın naşının Reyhanlı’ya getirildiği sırada, konvoyda yer alan araçlar ve motosikletler klakson çalarak, ilçelerinde yapılan saldırıyı lanetlediler. Hem üzüntü hem de öfke gözlerine yansıyan Çalım’ın yakınları, olayı gerçekleştiren faillerin yakalanarak adalet önüne çıkartılmasını istedi.
(İHA)