BIST 9.966
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.433,74
HABER /  GÜNCEL

Son Sultan kabe örtüsüne sarıldı

Osmanlı hanedanının son sultanı için bugün cenaze töreni düzenlendi. Cenazede tabutun üzerindeki örtü dikkat çekti.

Abone ol

Geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat eden Osmanlı ailesinin en yaşlı üyesi ''Neslişah Sultan''' için Yıldız Hamidiye Camisi'nde tören düzenlendi. Sultanın tabutunun üzerine Osmanlı geleneği olarak Kabe örtüsü konuldu.

Osmanlı Haneden defterine kaydı yapılan son kişi olarak bilinen ve son Osmanlı padişahı Sultan Vahdettin ve son halife Abdülmecit'in torunu olan Neslişah Osmanoğlu'nun cenazesi, öğle namazına doğru camiye getirildi.
 
''Neslişah Sultan''ın tabutu üzerine, Osmanlı geleneği olarak, Kabe örtüsü konuldu ve 1.20120403155742.jpgburada öğle ezanından önce Yasin-i Şerif okundu. İkinci Abdülhamit tarafından 1885-1886 yıllarında yaptırılan Yıldız Hamidiye Camisi'ndeki törende, öğle namazının ardından ''Neslişah Sultan'' için cenaze namazı kılındı.
 
ARINÇ TABUTUNA OMUZ VERDİ

''Neslişah Sultan''ın naaşı, törene katılan kadınların da en arka sırada saf tuttuğu cenaze namazının ardından eller üzerinde cenaze aracına kadar takbir getirilerek taşındı. Bu arada, cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da kısa bir süre ''Neslişah Sultan''ın tabutunu taşıdığı görüldü.

Neslişah Sultan'ın cenazesi daha sonra, toprağa verilmek üzere Aşiyan Mezarlığına doğru yola çıkarıldı.

Cenaze namazına katılan ve aile üyelerine taziyede bulunan Arınç, “Üzüntülüyüz, çok değerli bir hanımefendiydi. 91 yaşında çileli bir hayattan sonra dünyaya veda etti. 3 yaşında hilafetin kaldırılmasından sonra Türkiye’den dışarı gönderildi. Mısır’dan sonra Türkiye’ye geldi ve hayatının kalan kısmına burada devam etti. Neslişah Sultan’ı her zaman büyük bir rahmetle anacağız. Üzüntümüz sonsuzdur. Mekanı cennet olsun.” diye konuştu.' dedi.