BIST 10.052
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.434,68
HABER /  GÜNCEL

Yemen: 40 dolayında el Kaide militanı öldürüldü

Yemen hükümet yetkilileri dağlık güney bölgesinde düzenlenen bombardımanlarda 40 dolayında el Kaide militanının öldürüldüğünü açıkladı.

Abone ol

Yemen hükümet yetkilileri dağlık güney bölgesinde düzenlenen bombardımanlarda 40 dolayında el Kaide militanının öldürüldüğünü açıkladı.

Yetkililer, Associated Press ajansına yaptıkları açıklamada, üç gün boyunca süren saldırılar sonunda el-Rahha'daki el-Kaide üssünün ele geçirildiğini belirtti.

Hükümet güçlerinin operasyonu geçen hafta sonunda militanların bölgedeki bir askeri üsse yönelik saldırısını izliyor. Bu saldırıda her iki taraftan 30 dolayında kişi ölmüştü.

Adını açıklamayan bir yetkili, Fransız Haber Ajansı AFP'ye verdiği mülakatta Lehc vilayetinde günlerdir süren topçu ateşi ve bombardıman sonucu 38 militanın öldürüldüğünü bildirdi. Bir başkası da 43 kişinin öldürüldüğünü belirtti.

El Kaide örgütünden henüz bu haberi doğrulayan ya da yalanlayan bir açıklama gelmedi.

Yemen'deki İslamcı gruplar, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin göreve geldiği Şubat ayından bu yana yeniden saldırılara başladı. Yeni cumhurbaşkanı el Kaide örgütüyle mücadeleye öncelik vereceğini bildirmişti.

Ancak yeni yönetimin istikrar sağlama çabaları, ülkenin siyasi ve askeri kademeleri arasında yaşanan gerginliklerle baltalanıyor.

El Kaide örgütüyle ilişkili Ensar el Şeria adlı örgüt, son bir yıldır ülkede süre giden siyasi istikrarsızlıktan yararlanarak bölgedeki etkisini artırıyor.

Yemen'deki militanların güçlenmesinden kaygı duyan ve Yemen yönetimine destek veren Amerikan yönetiminin, bölgede, insansız uçaklarla yürüttüğü saldırılarını artırdığı belirtiliyor.