BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.491,66
HABER /  GÜNCEL

Son sözleri 'hoşçakal' olmuştu! Ölen pilot hakkında korkunç şüphe

Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı uçuş akademisinin eğitim uçağını, pilotun kasıtlı olarak düşürmüş olabileceği değerlendiriliyor. Dekan Güzelbey, "Arkadaki uçakla irtibatını kendi kesmiş, oto-pilotu devreye almamış" dedi. Önal, arkadaşına yolladığı videoda “Adıyaman’a ve sana selam ediyorum, hoşçakal” demişti.

Abone ol

Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Eğitim Akademisi'ne ait uçağın, önceki gün, kursiyer pilot Mehmet Önal'ın, son eğitim uçuşu sırasında Adıyaman'ın Besni ilçesi yakınlarında düştü. Önal hayatını kaybetti.

Sabah gazetesine konuşan Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey, uçağın 2 yıllık bir uçak olduğunu belirterek olayı şöyle anlattı:

"Son bakımı da geçen hafta Samsun'dan gelen bir ekip tarafından yapılmıştı. Kursiyer, bir gün önce Gaziantep- Adıyaman eğitim seferini tek başına tamamlamıştı. Olay günü ise 07.40'ta kalktı. Arkasından da diğer uçağımız bir pilot ve bir adayla kalktı. Bir ara öndeki kursiyer telsize cevap vermeyince, arkadaki pilot Ankara merkezden yardım istiyor.

PARAŞÜTSÜZ ATLADI
Olayla ilgili soruşturma sürerken, kursiyer pilotun cesedinin, uçağın düştüğü yerden, kuş uçuşu 20 kilometre geride bulunması kafaları karıştırdı.

Uzmanlar bu durumu kursiyer pilotun, fırlatma koltuğu da bulunmayan uçaktan, paraşütsüz olarak atladığı ya da düştüğü şeklinde yorumluyor.

Soruşturmayı sürdüren jandarma da kursiyer pilotun arkadaki uçakla irtibatı kesmesi ve cesedin 20 kilometre geride bulunması nedeniyle intihar etmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Hayatını kaybeden Kahramanmaraş doğumlu 40 yaşındaki pilot Mehmet Önal’ın uçak içerisinde çekilmiş videosu ortaya çıktı. Önal’ın çekip bir arkadaşına yolladığı videoda, “Adıyaman’a ve sana selam ediyorum, hoşçakal” ifadelerini kullanması ise dikkatlerden kaçmadı.