BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Son seçim anketini Gezici yaptı şaşırtan sonuçlar

16 Nisan referandumunu yüzde 51,3 oy oranıyla en yakın tahmin eden Gezici Araştırma şirketi 24 Haziran seçimleri için yaptığı son anketi yayımladı. Anketin sonucuna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 48,2 oy alıyor. Meclis çoğunluğu ise muhalefete geçiyor.

Abone ol

Gezici Araştırma Merkezi'nin başkanı Murat Gezici 24 Haziran'da yapılacak olan çifte seçim için yaptığı son anket sonucunu twitter adresinden yayımladı. Katılımın yüzde 90 ile rekor kıracağını söyleyen Gezici'ye göre iktidar Meclis'te çoğunluğu kaybediyor, ikinci tura Erdoğan ve İnce kalıyor.

16 Nisan referandumunun hemen öncesinde yaptığı anketle seçim sonucunu yüzde 51,3'le doğru tahmin eden anket şirketi Gezici'nin seçime günler kala yaptığı son anketi hayli dikkat çekici. Ankette katılımcılara "24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylığını açıklayan isimlerden hangisine oy vermek istersiniz?" sorusu yöneltildi.

ANKETE GÖRE SEÇİM İKİNCİ TURA KALIYOR
Katılımcılardan yüzde 48,2'si Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini söylerken, yüzde 29,1'i CHP'nin adayı Muharrem İnce'yi tercih etti. Meral Akşener yüzde 11,4 oy alırken Selahattin Demirtaş yü.zde 10 oy alıyor. Karamollaoğlu yüzde 1,2 Perinçek yüzde 0,1 oy oranında kalıyor. Gezici'nin bu anket sonucuna göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde düğüm birinci turda çözülmüyor. Anket ikinci tura kalan seçimin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Muharrem İnce arasında geçeceğini gösteriyor.

ANKET MECLİS'TE MUHALEFETİ ÜSTÜN GÖSTERİYOR
Anket sonucuna göre milletvekilliği seçiminde ise AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu BBP'nin de destek verdiği Cumhur İttifakı yüzde 48,9 oy alıyor. CHP-İyi Parti ve Saadet'in oluşturduğu Demokrat Parti'nin destek verdiği Millet İttifakı yüzde 38,6 oy alırken muhalefet partilerinden HDP yüzde 12,1 oya sahip oluyor.

Gezici'nin Twitter'dan paylaştığı ankete göre, 24 Haziran'da partilerin oy yüzdeleri şöyle olacak:

İkinci Tur Kesin, Sn. İnce İkinci Turda. İktidar Meclis Çoğunluğunu Kaybetti. Sandığa Katılım % 90’la Tarihi Rekor Kırılacak.