BIST 10.662
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.433,04
HABER /  DÜNYA

Son saldırı sivilleri vuracak!

ABD ordusu ve Irak güçlerinin Samarra bölgesine gerçekleştirdiği operasyona uzmanlar tepki gösterdi

Abone ol

ABD ordusu ve Irak güçlerinin Irak'ın Samarra bölgesine gerçekleştirdiği operasyonun, müşterek bir hava-kara harekatı olduğu belirtildi.

Washington'daki askeri uzmanlar, operasyona katılan AC-130 tipi taarruz uçakları ve taarruz helikopterlerinin, önceden belirlenen ve harekat sırasında ortaya çıkan direnişçi hedeflerini vurduğunu ve nakliye helikopterlerinin de bölgeye asker indirdiği yorumunda bulundular. Tanklar, zırhlı araçlar ve yerdeki askerler de, operasyona karadan katılıyor.

Bu arada bazı Amerikalı uzmanlar, Irak'ta kritik bir zamanda gelen Samarra operasyonunun olası sakıncalarına işaret ettiler.

Emekli Hava Orgeneral Barry McCaffrey, meskun bir mahalde düzenlenen hava saldırısında kayda değer sivil can kayıplarının meydana gelebileceğini söyledi.

McCaffrey, ayrıca, Irak'ta şu andaki en büyük tehdidin, iç savaşa dönüşme eğilimi gösteren mezheplererarası çatışmalardan kaynaklandığına dikkati çekerek, Sünni direnişçi hedeflerine düzenlenen harekatın mezheplerarası gerginliği daha da artırabileceğini kaydetti.