BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.410,14
HABER /  DÜNYA

Son rauntun galibi Obama oldu

ABD başkanlık seçimleri öncesinde son TV tartışmasının galibi Başkan Obama oldu.

Abone ol

Romney ve Obama, ABD'nin Suriye'ye askeri müdahalede bulunmaması yönünde ortak tavır sergiledi.

ABD'de 6 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine sayılı günler kala adaylar Başkan Barack Obama ile rakibi Mitt Romney, üçüncü ve son kez TV tartışması için karşı karşıya geldi. Sadece dış politika konuştukları 90 dakikalık tartışmada Arap Baharı, ABD-İsrail ilişkileri, Afganistan savaşı, İran'ın nükleer silahlanması, ABD savunma bütçesi, Çin'in yükselişi ve Amerika'nın dünyadaki rolü masaya yatırıldı. Suriye meselesi tartışılırken iki aday da ABD'nin olası bir Suriye müdahalesine karşı olduklarını söyledi. Ancak Obama, "Suriyeli muhaliflere ağır silah yardımı yapılmasını uygun bulmuyorum. Bu silahların kimlerin eline geçeceğini bilmiyoruz" derken Romney, Suriye muhalefetinin silahlandırılması gerektiğini savundu.

GÖZLER KARARSIZLARDA

Başkan Barack Obama rakibine göre daha etkili bir performans sergiledi ve yapılan anketlerde izleyiciler tarafından gecenin galibi seçildi. CNN/ORC anketine katılan izleyicilerin yüzde 48'i Obama'yı yüzde 40'ı da Romney'i tartışmanın galibi olarak belirledi. Böylece Obama, üç açıkoturum sonunda "2-1" üstünlükle ayrıldı. Obama ve Romney, anketlerde ülke genelinde başa baş gidiyor. Kararsız seçmenin çokluğu nedeniyle anketlerin ölçmekte zorlandığı Florida, Ohio Virginia, Wisconsin, Colorado, Pennsylvania, Nevada, Iowa, New Hampshire gibi eyaletlerde 6 Kasım günü sandıklardan çıkacak oylar seçimin galibini belirleyecek.

NEDEN TÜRKİYE'YE GİTTİN, İSRAİL'E GİTMEDİN?

Kampanyasında ekonomi konularına ağırlık veren Cumhuriyetçi Mitt Romney, dış politikada Obama'yı ABDİsrail ilişkileri üzerinden zorlamak istedi. Romney Obama'ya "Başkan seçildiğinizde ilk olarak Türkiye'ye, sonra da Mısır'a gittiniz. Neden İsrail'e gitmediniz?" şeklinde yüklendi. İsrail-ABD ilişkilerinin mevcut durumunu "mesafeli" olarak tanımlayan Romney, Obama'yı İsrail'in güvenliği konusunda ciddi davranmamakla suçladı.