BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

Son depremler yine sallandı 8 Mart Kandilli deprem raporu

Son depremler nerelerde oldu, Kandilli Rasathanesi deprem raporu saatlik verilere bakıldığında Çanakkale 3.7 ile sallandı. Hiçbir mal kaybının olmadığı depremde gözler yine olası Marmara Depremine çevrildi. Korkutan tahmini Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Özener açıkladı; büyük Marmara depreminden kaçış yok, geliyor.

Abone ol

Son depremler neler, nerelerde deprem oldu, 8 Mart Kandilli deprem raporuna göre en son Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremi 3.7 olarak duyurdu. Marmara depremi için korkutan uyarı ise Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Özener'den geldi. Özener, büyük Marmara depreminden kaçışın olmadığını üstüne basa basa yineledi.

"Olası bir Marmara depreminden kaçış yok"

andilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Özener, "1 İstanbul'u etkileyecek büyük bir depremin 1900'lü yıllardan bu yana yaşanmadığını ve bunun

. Bir gün mutlaka olacak, bundan kaçışımız yok.

 önemli bir veri olduğunu söyleyen Özener, "1766, 1894, tarihlerinde Marmara'da büyük depremeler olmuş. Burası tarihte bir çok depreme maruz kalmış, burada bir enerji birikiyor. Bir gün mutlaka olacak, bundan kaçışımız yok. Marmara'da 1900'lerden sonra 4'ten büyük depremler var ama 7'lik bir deprem İzmit'ten başka görmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Özener, Marmara Denizi içinden geçen fay hattı ile ilgili bilim adamlarının farklı görüşlerinin olduğunu hatırlatarak, "Hangi fay modeline göre, neresi kırılacak? konusunda çok fazla bilinmeyen var." dedi.

İstanbul'da deprem erken uyarı sisteminin bulunduğunu ancak bunun yanlış anlaşıldığını dile getiren Özener, şunları kaydetti: