BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.506,45
HABER /  DÜNYA

Son dakikaların lideri

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, 90. dakikada attığı golle maçtan 2-1 g...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, 90. dakikada attığı golle maçtan 2-1 galibiyetle ayrıldı.
Spor Toto Süper Lig’de 12. hafta geride kalırken, 31 puanla liderliğini sürdüren Fenerbahçe son dakikalarda kazandığı maçlarla dikkat çekiyor. Şampiyonluğun iddialı takımlarından olan sarı-lacivertliler, bu sezon deplasmanda oynadığı 4 karşılaşmayı attığı son dakika golleri ile kazandı.
Sezona Torku Konyaspor deplasmanında başlayan Fenerbahçe karşılaşmayı 2-0 önde götürmesine rağmen, son 15 dakikada yediği 3 golle sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı. Lig’deki tek mağlubiyetini bu karşılaşmada alan sarı-lacivertli takım, ilerleyen haftalarda durumu tam tersine çevirerek deplasmanda son dakika golleri ile güldü.

GELENEK KASIMPAŞA İLE BAŞLADI
Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında, bu sezonun formda takımlarından Kasımpaşa’ya konuk olan Fenerbahçe, gol düellosu şeklinde geçen zorlu karşılaşmayı 90+4. dakikada tecrübeli futbolcu Pierre Webo’nun attığı golle 3-2 kazandı. Şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet elde eden sarı-lacivertliler ilerleyen haftalarda da son dakikada kazanma geleneğini sürdürdü.

EMENIKE’NİN KAFA VURUŞU
Fenerbahçe, Lig’in 8. haftasında Kayseri Erciyesspor deplasmanından ise, 90+4. dakikada Emmanuel Emenike’nin attığı golle galip ayrıldı. Bu karşılaşmada alt sıralardan yukarılara tırmanmak isteyen Kayseri temsilcisi, maçın uzatma dakikalarına 1-1’lik beraberlikle girmişti. 90+4. dakikada Hollandalı yıldız Dirk Kuyt’ın ortasında Emenike’nin kafa vuruşuna engel olamayan lacivert-siyahlılar, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Fenerbahçe ise zirve yolunda hanesine 3 puan daha yazdırmış oldu.

ZORLU BURSA DEPLASMANI
Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında zorlu Bursaspor deplasmanına çıkan sarı-lacivertliler, Kasımpaşa maçında olduğu gibi uzatma dakikalarına 2-2 beraberlikle girdiler. Bursaspor’un Lig’e kötü başlaması ve çıkış arayışında olması, Fenerbahçe için bu deplasmanı daha da zorlu kılıyordu. Uzatmalarda kazanılan serbest vuruşta topun başına sezonun formda ismi Caner geçti. Egemen barajdan sekip önünde kalan topu tamamlayarak takımına 3 puanı getiren isim oldu.

SON DAKİKADA YİNE EMENIKE
Fenerbahçe son olarak dün akşam Lig’in 12. haftasında Medical Park Antalyaspor’a konuk oldu. Henüz maçın ilk dakikalarında öne geçen sarı-lacivertliler, ilk yarıyı 1-1 beraberlikle tamamladı. Çekişmeli geçen ikinci yarıda son dakikalara kadar gol sesi çıkmazken, 89. dakikada atılan gol Fenerbahçe’yi galibiyete taşıdı. Kayseri Erciyesspor deplasmanında son dakika golünü atarak takımına 3 puanı kazandıran Nijeryalı futbolcu Emenike, bu kez ceza alanına taşıdığı topta Moussa Sow’a yaptığı asist ile galibiyette pay sahibi oldu.
(İHA)