BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Son dakika FETÖ operasyonu parti genel başkanı da var

İSTANBUL Üniversitesi merkezli son dakika FETÖ operasyonu. 12 ayrı ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 87 gözaltı kararı var. Listede bir partinin lideri de bulunuyor.

Abone ol

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul Üniversitesindeki akademik yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 12 kentte başlatılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan  87 kişiden 51'i yakalandı. 
 
Polis, İstanbul ve 12 ayrı ilde sabahın erken saatlerinde 100 ayrı adrese 87 zanlının yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı bulunan 87 akademisyenden 51'ini yakaladı. Ekiplerin, adreslerdeki arama işlemleri sürüyor.

SİYASİ PARTİ LİDERİ VE PROFESÖRLER

Operasyonda, FETÖ üyesi kişiler tarafından kurulduğu ileri sürülen siyasi bir partinin genel başkanı, İstanbul Üniversitesi’nde görevli Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçentlerin gözaltına alınacağı öğrenildi.

MERKEZ PARTİ GENEL BAŞKANI ABDURRAHİM KARSLI

Gözaltı listesindeki ismin Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı olduğu öğrenildi. Seçimlere katılma hakkı bulunan partiler listesinde bulunan Merkez Parti, kayıtlarda 7 Temmuz 2014'te kurulduğu görülüyor. Partinin idelojisi ise "üçüncü yol" olarak tarif edilmiş.

KARACİĞER NAKLİ OLMAK İÇİN AMELİYAT GEÇİRMİŞ

Gözaltı kararı bulunan Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı'nın ise kısa süre önce karaciğer nakli olmak için ameliyat geçirdiği ve doktor gözetiminde evinde bakım halinde olduğu için gözaltına alınmadığı öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında, Karslı'nın yanı sıra çok sayıda profesör, doçent, yardımcı doçent ve öğretim görevlilerinin olduğu bildirilmişti.