BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Somali: İslamcı militanlardan internete yasak

Somali'deki İslamcı militan grup Eş-Şebab internet kullanımını yasaklıyor. Grubun denetimindeki bölgelerde internet erişimi sağlayan şirketlerin 15 gün içinde hizmetlerine son vermesi, aksi takdirde "din düşmanı" ilan edilecekleri bildirildi.

Abone ol

Somali'deki İslamcı militan grup Eş-Şebab internet kullanımını yasaklıyor.

Grubun denetimindeki bölgelerde internet erişimi sağlayan şirketlerin 15 gün içinde hizmetlerine son vermesi, aksi takdirde "din düşmanı" ilan edilecekleri bildirildi.

Somali'de denetimleri altında bulunan bölgelerde akıllı telefonları ve uydu televizyonlarını yasaklayan Eş-Şebab şimdi de interneti hedef aldı.

Eş-Şebab'dan yapılan açıklamada, denetimleri altındaki bölgelerde hizmet veren internet şirketlerine 15 gün süre tanındığı, bu süre içinde faaliyetlerine son vermemeleri halinde "din düşmanı" olarak Şeriat kurallarına tabi tutulacakları bildirildi.

Eş-Şebab'ın casusluk kaygısı yüzünden ve uluslararası haberlere erişimi denetlemek amacıyla bu uygulamaya başvurduğu düşünülüyor.

El Kaide bağlantılı grup daha önce Somali'nin güneyinde geniş bir bölgeyi denetimi altında bulundururken Afrika Birliği ve hükümet güçlerinin operasyonları sonucu önemli kentleri kaybetti.

Yerel radyolardaki haber akışını da kontrol eden grubun şimdi internete de son vermesiyle birçok Somalili dış basını takip etme olanağından yoksun olacak.

Bu uygulama, gençler arasında popülerliği artan sosyal medyaya da set çekiyor.