BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL

Soma'da ölü sayısı 274'e yükseldi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da yaşamını yitiren işçi sayısının 274'e yükseldiğini duyurdu.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden ocağında kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yer yer süren yangınlar nedeniyle kurtarma çalışmalarında aksamalar meydana geldiğini anlatan Yıldız, yaşamını yitiren işçi sayısının 274'e yükseldiğini duyurdu.

Bakan Taner Yıldız, 24 TV'de katıldığı canlı yayında Soma'da sürdürülen çalışmaları anlattı. Yer yer süren yangınlar nedeniyle kurtarma çalışmalarında aksamaların meydana geldiğini anlatan Yıldız, yaşamını yitiren işçi sayısının 274'e yükseldiğini duyurdu. İşte Bakan Yıldız'ın açıklaması:

"196 işçi kardeşimizin cenazelerini ailelerine teslim ettik. Akşamki yaptığımız toplantıda bir ada üzerinde bulunan kısımları, orada bulunan işçi kardeşlerimizin alınabileceğini söylemiştim. Kurtarma ekibi başarılı bir çalışma yaptılar. Ne yazık ki önceden tahmin ettiğimiz gibi cansız bedenlerine ulaştık ve çıkarttık. Şimdi tekrar havanın yönünü değiştirmek durumundayız, çünkü yangın devam ediyor ve bu işi yangınla birlikte yönetmek durumundayız. 4 saatlik bir hazırlık sürecimiz var. Saat 02.00 itibariyle yeniden çalışmalara başlayacağız. 2 ayrı blokta yine kurtarma ekibi girilecek. 2 saat kadar kurtarma ekipleri dinlenecekler. Ondan sonra sabaha kadar devam edecekler. Şu ana kadar 196 işçi kardeşimizin cenazeleri teslim edildi. Zaman tabii aleyhimize işliyor. İki zor bölge kaldı. Şimdiden peşin hükümlü bir şey söylemek istemiyorum"

 
Arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerin sağlığının da büyük önem taşıdığını ifade eden Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Bu işin sıhhatli yapılabilmesi kendisi kadar önemli. 500'ü aşkın arama kurtarma ekibi burada çok iyi bir koordinasyonla hizmet veriyorlar. Onların sağlığını en az yer altındakiler kadar düşünmeliyiz. Risk almamalıyız. Temiz havanın yönünü değiştireceğiz çünkü yer altındaki haritalar, dehlizler bize böyle yapmamızın daha doğru olacağını söylüyor. 9 kişilik bir heyetle bu sonuca vardık."
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, şu an hastanelerde tedavi gören 61 yaralı bulunduğunu, yaralılar arasında hayati tehlikesi olan kimsenin olmadığını belirtti.