BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Soğuk havada Suriyeli mültecilerin dramı

Başkent’te Dikmen Vadisi’nde zor koşullar altında hayat mücadelesi veren Suriyeli mültecilerin hayatı, karın yağmasıyla daha da zorlaştı. <b...

Abone ol

Başkent’te Dikmen Vadisi’nde zor koşullar altında hayat mücadelesi veren Suriyeli mültecilerin hayatı, karın yağmasıyla daha da zorlaştı.
Suriye’deki iç savaştan kaçıp geldikleri Dikmen Vadisi’nde yıkık gecekondularda ve kurdukları çadırlarda yaşayan mültecilerin soğuk havaların gelmesi ile yaşamları daha da zorlaştı. Karın yağması ile birlikte yaşam şartlarının daha da zorlaştığını ifade eden Suriyeli mülteciler, “Bizler geçimimizi kağıt ve hurda toplayarak sağlıyoruz. Ayda belki 400-500 TL kazanmaya çalışıyoruz. Ama bu para bize yetmiyor. Kalacak sıcak bir yerimiz yok, karın altında naylon çadırlarda yaşamaya çalışıyoruz. Biz kendi halimizden vazgeçtik, çocuklarımız çok zor durumda, ısınamadıkları için hasta oluyorlar. Doğru düzgün yemek yiyemiyorlar. Durumumuz ortada, ülkemize dönemiyoruz, burada yaşamaya çalışıyoruz. Toplayıcılıktan kazandığımız para bize yetmiyor” dediler.
Suriyeliler, soğuktan ve açlıktan ölmeden önce kendilerine yardım elinin uzanmasını beklediklerini dile getirdiler. Üstlerine giyecek kıyafetleri olmadığını söyleyen mülteciler, "Çocuklarımızın ayakkabıları olmadığı için kara ayakkabısız basıyorlar. Yiyecek ekmek bulmakta zorluk çekiyoruz" diye konuştular.
(İHA)