BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.436,43
HABER /  GÜNCEL

Soba zehirlenmesinden dram çıktı

Tuzla’da, dün akşam 2 yaşındaki Can Çetinkaya ile felçli babaannesinin hayatını kaybettiği soba zehirlenmesinden aile dramı çıktı.

Abone ol

Çetinkaya çiftinin geçtiğimiz yıl evlerinin yandığı, borçlarını ödemek için anne Hanife Çetinkaya’nın, çocuklarını felçli kayınvalidesine teslim ederek işe gittiği öğrenildi. Minik Can’dan geriye ise fotoğrafları ile görüntüleri kaldı.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında Mimarsinan Mahallesi Ekber Sokak numara 13'te meydana geldi. Beyaz Çetinkaya (55) ile 2 yaşındaki torunu Can Çetinkaya, kömür sobasının borusundan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Çetinkaya çiftinin diğer çocukları Yiğit (9) ve Görkem (11), oynamak için çıktıkları sokaktan eve dönmek için kapıyı çaldı. Kapıyı açan olmayınca sokaktan geçen vatandaşlar çocuklara yardım etmek istedi. Pencereden içeri bakan vatandaşlar, Beyaz Çetinkaya ve Can Çetinkaya'nın hareketsiz yattıklarını gördü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, babaanne ile torununun hayatını kaybettiğini belirledi. İşten gelen anne Hanife ve baba Engin Çetinkaya, gözyaşlarına boğuldu.

Yaşadıklarını anlatan acılı anne Beyaz Çetinkaya, “İşten geldim. Çocuğum koltukta yatıyor, kayınvalidem sobanın önünde oturuyor. Sobanın borusu çıkmış, zehirlenmişler. Daha 2 yaşındaydı.” diyerek gözyaşı döktü.

Bir yıl önce evlerinin yandığını belirten Çetinkaya, ““Geçen sene evimde yangın çıktı evimi de kaybettim. Arkada kömürlük vardı, çocuklar ateş yakmış. Çıkan yangında evim de yandı. Biz de şimdi oturduğumuz alt kata taşındık. Çok da borçlandık. Ben de borçları ödeyebilmek için çocuklarımı ve felçli kayınvalidemi bırakıp işe gittim. Sonuç böyle oldu. Çocuklarımın başında dursaydım bu olay olmazdı. İhtiyacım olduğu için işe başladım ama çocuğumu kaybettim.” ifadelerini kullandı.

Komşuları da, Çetinkaya çiftinin maddi zorluklar yaşadığını, borçlarını ödemek için anne Beyaz Çetinkaya’nın çalıştığını söyledi.

Bu arada, hayatını kaybeden Minik Can’dan geriye ise fotoğrafları ve görüntüler kaldı.