BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,51
HABER /  DÜNYA

Slovakya ve Türkiye’de güçlü ekonomi var

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “AB ülkelerinde ağır ekonomik kriz varken hem Slovakya’da hem de Türkiye’de güçlü hükümetler ve güçlü bir ekonom...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “AB ülkelerinde ağır ekonomik kriz varken hem Slovakya’da hem de Türkiye’de güçlü hükümetler ve güçlü bir ekonomi var” dedi.
Gül, Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparoviç’le görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gül, Slovakya’nın 20 yıl önce kurulmuş bir ülke olmasına rağmen iki ülke arasında ilişkilerinin 500 yıl eskiye dayandığını belirtti. Görüşmelerde iki ülke arasındaki ticaretin artırılması, yatırımlar ve enerji konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Gül, Avrupa Birliği ülkelerinde ağır ekonomik kriz varken hem Solavakya’da hem de Türkiye’de güçlü hükümetlerin, güçlü bir ekonominin olduğunu söyledi. Gül, görüşmede ayrıca Türkiye’nin AB sürecini ve son günlerde Ortadoğu’da yaşanan olayları ele aldıklarını söyledi.
Konuk Cumhurbaşkanı Gasparoviç ise Türkiye’nin hem ekonomik hem de siyasal anlamda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin bölgesel sorunlara yaklaşımını desteklemekteyiz. Bizler Türkiye’yi gerek ikili gereksel bölgesinde önemli aktör olarak görmekteyiz” diye konuştu. Gasparoviç, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1 milyar avroyu geçtiğini söyledi. Slovakya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini belirten Gasparoviç, “Çok uzun zaman geçti. Artık hem Türkiye hem de AB ‘Biz bunu ortaya koymak istiyoruz’ demeli. Yeni koşullar ortaya koyulmadan mevcut koşullarla müzakereye devam edilmeli" dedi.