BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.403,98
HABER /  GÜNCEL

Skype, E-bay'e satılıyor

İnternet’in en büyük açık artırma sitesi e-bay, internetten ses iletişimi pazarında 54 milyon abonesiyle lider konumda bulunan Skype’yi almak için anlaştı.

Abone ol

Online dünyanın en büyük açık artırma sitesi, internet ses iletişiminin en büyük markası Skype’yi satın almak için 4.1 milyar dolar önerdi.

İnternet’in hızla büyüyen açık artırma sitesi e-bay, internetten ses iletişimi (VOIP) pazarında 54 milyon abonesiyle lider konumda bulunan Skype’yi almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. E-bay 1,3 milyar dolar nakit olmak üzere Skype’ye toplam 4,1 milyar dolar fiyat biçti.

E-bay bugün yılda yüzde 20 ila 30 seviyesinde büyüyen bir şirket. Skype ise bu yıl sonu itibariyle 60 milyon dolar, 2006 yılında ise 200 milyon dolar kar hedefliyor. Skype, internet üzerinden ses iletimi pazarındaki başarılı stratejisiyle Yahoo, Google gibi internet devlerinin yanısıra dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft’un da bu pazara ilgi duymasını ve grimesini sağladı. Skype 2 yılda 54 milyon aboneye internet üzerinden ücretsiz ve ucuza ses iletimi hizmeti verdi. Şirket abone sayısını her yıl ikiye katlayarak yolunda hızla ilerliyor.

Skype’yı satın almakla çok yeni bir işe başlayacaklarını belirten ebay’in Finans müdürü Rajiv Dutta, Skype ile durumlarını 2002’de 1,5 milyar dolar kazanç sağladıkları online ödeme sistemi Paypal ile kıyasladı. Paypal ile 2005’te 1 milyar dolarlık satış gerçekleştirdiklerini belirten Dutta, Skype’de de benzer bir fırsat gördüklerini söyledi.

Skype, e-bay alıcı ve satıcıları arasındaki bağı daha da güçlendirmek amacıyla Skype yazılımını kullandırarak müşterilerin son dakika satış sorularıyla ilgili müşteri hizmetleri servisine bir tıkla konuşma imkanı tanıyan “click to talk” hizmetini vermek için de adım attı.

Kaynak: www.mtvmsnbc.com