BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  POLİTİKA

Siyasi konulara girmem!

Cumhurbaşkanı Gül, günlük siyasete müdahalesi olamayacağını söyledi..

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, günlük siyasetin parçası haline gelmiş konularda müdahale etmesinin doğru olmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği Rezidansı'nda Büyükelçi Mithat Rende'nin onuruna verdiği resepsiyona katıldı.

Resepsiyon sonunda gazetecilerle sohbet eden Gül, "son günlerde Türkiye'de yaşanan tartışmaların toplumda ciddi bir ayrışma ve kamplaşmaya yol açma riski görüp görmediğinin" sorulması üzerine, "Türk halkı o kadar kaynaşmış, o kadar toleranslı ki birbirine, farklılıklarını daima zenginlik olarak gören bir halk, Türk Halkı" dedi.

Türkiye'nin herhangi bir yerinde insanların birbirine karşı böyle bir tavır içerisinde olmadığını ifade eden Gül, Türkiye'de bir başka ülkenin vatandaşlarına herkesin yakın ilgi gösterdiğini, köylerde bile yabancıları misafir etmek için herkesin birbiriyle yarıştığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Ben, doğrusu polemik konularına girmek istemiyorum. Özellikle bunlardan kaçınıyorum. Bunların tartışılacağı ortamlar var Türkiye'de. Ama birçok konuyu bu kadar keskinleştirmemek lazım. Fikir söylenir, her şey tartışılır. Ondan sonra nasıl oluyorsa, demokratik sistemler nasıl işliyorsa işler" diye konuştu.

Anayasa değişikliği konusunda siyasi parti liderlerini bir araya getirmeyi düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine de Gül, Türkiye'nin terörle mücadele, güvenlik gibi gerçek meseleleri olduğunu belirterek, "Bu tür konularda söylediğiniz teşebbüslerde bulunabilirim, ama günlük siyasetin parçası haline gelmiş konularda benim müdahale etmem doğru olmaz kanaatindeyim" diye konuştu.