BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şişli Belediyesi'nden Suriyeli göçmenlere yardım eli

Şişli Belediyesi, Suriye'deki IŞİD teröründen kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yardım elini uzattı.

Abone ol

Belediyenin başlattığı yardım kampanyasında toplanan 60 ton gıda malzemesi kamyonlarla Suriye’nin Suruç ilçesine getirilerek kamplarda zor koşullarda yaşayan sığınmacılara ulaştırıldı.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, beraberinde Başkan Vekili Emir Sarıgül ve CHP İlçe Başkanı Veli Çellik’le Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine geldi. Belediyenin hazırladığı 60 tonluk yardım malzemesini yetkililere teslim eden İnönü, daha sonra sınır bölgesindeki Kobani’ye geçerek çadır kampları ziyaret etti.

Suriye'deki Işid teröründen kaçarak ülkemize sığınan göçmenlerle sohbet eden ve isteklerini dinleyen Hayri İnönü, burada yaptığı açıklamada bölgeye desteklerinin süreceğini söyledi.

Hayri İnönü şunları söyledi:

“Komşumuz Suriye’de yaşanan terör, maalesef bir ucu ülkemize dayanan büyük bir insanlık dramına yol açıyor. Işid teröründen canlarını kurtarmak için kaçan Suriyeliler Şanlıurfa’daki kamplarda çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Bizde yerel yönetim olarak bu insanların dramına kayıtsız kalamayız. Özellikle kuru gıda, içme suyu, çocuk bezi ve sağlık malzemelerine ihtiyaçları var. Biz Şişli’de hazırladığımız malzemeleri araçlarla bölgeye getirerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağladık. Yardımlarımız bundan sonra da devam edecek.”