BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sırrı Süreyya kime saldırıyor dersiniz?

HDK üyesinin gözaltına alınması üzerine BDP'li Sırrı Süreyya Önder polisle tartıştı.

Abone ol

Diyarbakır'da BDP 'lilerin cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek vermek için düzenlemek istediği mitinge valilik izin vermeyince, aralarında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu milletvekilleri, dün adeta valilik binasını bastı. İçeri girmek isteyen milletvekillerine sıkı güvenlik önlemleri alan polis izin vermeyince, arbede çıktı. Gözaltılar sırasında Sırrı Süreyya Önder ve polis arasında arbede çıktı.

BDP İL BİNASINDA TOPLANDILAR

BDP'nin bugün Diyarbakır Batıkent Meydanı'nda cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek için, 'Özgür yaşam için vicdan buluşması' adı altında yapmak istediği mitinge valilik tarafından izin verilmedi. Mitingin yasaklanması rağmen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in aralarında bulunduğu partililer, BDP il binasında toplandı.

TAKVİYE POLİS EKİPLERİ GELDİ

Diyarbakır'da izin verilmemesine karşın BDP'nin mitingi yapacağı söylenince, kentte sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alındı. İl dışından takviye polis ekiplerinin geldiği Diyarbakır'da, izin verilmese de mitingin yapılacağı belirtilen Batıkent Meydanı ve meydana çıkan tüm yollarda zırhlı araçlara önlem alınırken, bazı yollar kapatıldı. Bu arada polis araçlarından sık sık yapılan anonslarda yapılacağı söylenen mitingin izinsiz olduğu duyuruldu.

GÖZALTI GERGİNLİĞİ

Yaklaşık bir saat valilik kapısı önünde duran BDP'liler daha sonra ayrıldı. Bu sırada Halkların Demokratik Kongresi sözücüsü Haseyin Bayrak'ın gözaltına alınması üzerine Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile polisler arasında gerginlik yaşadı. Önder, gözaltını önlemek için polislerle tartışması sırasında itişmeler oldu. Polis, daha sonra Bayrak'ı gözaltına alırken, partililer araya girerek Önder'i uzaklaştırdı.