BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.410,69
HABER /  GÜNCEL

Şırnakta karzedelere ulaşıldı

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde 3 gündür yolda mahsur kalan öğrenci ve öğretmen ve bir cenazeye ulaşıldı.

Abone ol

Beytüşşebap İlçesi'nde 3 gün aralıksız yağan kar, hayatı adeta durma noktasına getirdi. Başka il ve ilçelerden evlerine dönmek üzere yola çıkan öğretmen ve öğrenciler, yaklaşık 2 metreyi bulan kar kalınlığı sebebiyle yolda mahsur kalırken, içinde bulundukları araçlar da Habur 2 Köprüsü'nde konvoy haline geldi.

Kar yağışının ardından 6 günden beri yolların kapalı olduğu Beytüşşebap İlçesi'nde, Köy Hizmetleri'ne bağlı araçların bozulması ve yedek parçalarının ilçede bulunmaması nedeniyle bu araçlar da kurtarma operasyonunda kullanılamadı.

Araçların kullanılamaması üzerine Belediye Başkanı Faik Dursun ve vatandaşların oluşturduğu yaklaşık 150 kişilik bir grup, mahsur kalan vatandaşlara ulaşabilmek için ellerinde küreklerle sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalara başladı.

40 kilometrelik yolun 20 kilometresini kazma küreklerle açan vatandaşlar, çalışmaları daha sonra küçük bir kepçeyle sürdürdü. Uzun uğraşlar neticesinde ulaşılan öğrenci ve öğretmenler, kendilerini kurtarmaya gelen vatandaşlarla ilçeye gelirken, gencin cenazesi de TEDAŞ'a ait arazi aracıyla taşındı.