BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,62
ALTIN 2.413,82
HABER /  GÜNCEL

Şırnak ve Cizre'de KCK operasyonu

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik Şırnak ve Cizre'de büyük bir operasyon yapıldı..

Abone ol

Şırnak ve Cizre'de KCK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Baskınlarda 55 kişi gözaltına alındı. Cizre'de gözaltılara tepki gösteren gruba polis müdahale etti.

TERÖRİST SAYISINI AÇIKLADI
Şırnak ve Cizre'deki operasyonlarda 55 kişinin gözaltına alınması BDP lideri Selahattin Demirtaş'ı çok kızdırdı.
Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN...

Cizre'de operasyon nedeniyle esnafların bir kısmı kepenk kapatırken, yasadışı gösteri yapan gruplar polisle çatıştı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın KCK/TM'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bugün saat 06.00 sıralarında Şırnak ve ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyon öncesinde Diyarbakır'dan Şırnak'a dün gece iki otobüs çevik kuvvet ekibi sevkedildi.

BDP BİNALARI ARANDI

Polis, aralarında BDP il ve ilçe teşkilatlarının da bulunduğu savcılığın daha önceden belirlediği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda BDP teşkilatları ile evlerde aramalar yapıldı. Polis, BDP teşkilatlarındaki bilgisayar kayıtları ve belgelere el koydu. El konulan dokümanlar çuvallarla polis araçlarına konulup, emniyete götürüldü. Operasyonlarda aralarında Şırnak Belediye Meclis üyeleri Maruf İke, Aydın Pusat, Temer İdin, Cemil Yorgun, Cizre Belediye Başkan Vekili Hanım Onur, Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur, BDP Şırnak İl Başkan Yardımcısı Salih Gülenç, İl Genel Meclisi Üyesi Sara Ölmez, BDP il yöneticisi Selman Uysal, DTK Şırnak sözcüsü Temel İdil'in de bulunduğu toplam 55 kişi gözaltına alındı.

BDP Şırnak İl Başkanı Abit İke, aldıkları bilgiye göre sadece Şırnak il merkezinde 35 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

CİZRE'DE KEPENKLER KAPANDI, OLAYLAR ÇIKTI

KCK/TM'ye yönelik operasyonların ardından Cizre'de esnafların yarısı kepenk kapattı. BDP binasında aramaların sürdüğü sırada çok sayıda portili bina önünde toplandı. Aramaların bitmesinden sonra bina önünden ayrılan polislere toplanan bir grup taşlı saldırıda bulundu. Polis, saldırganları gaz bombası ile dağıttı. Bu arada Cudi vie Nur Mahallesi'nde toplanan gruplar, izinsiz gösteri yaptı. Göstericiler önlem alan polise taşlı saldırıda bulununca, polis gruplara müdahale etti.

ŞIRNAK'TA OLAYLI GECE

Bugün yapılan KCK/TM operasyonu öncesinde Şırnak kent merkezinde dün gece bir grup Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmediği bahanesiyle izinsiz gösteri yaptı. Cizre caddesi üzerinde toplanan gruplar lastıkları lastikler ve barikatlarla caddeyi trafiğe kapattı. Göstericiler yoldan geçen araçları da durdurdu. polisin dağılmaları yönündeki uyarıları üzerine göstericiler, güvenlik güçlerine taş, havai fişek, ve molotof kokteyli attı. Atılan bazı molotoflar polis araçlarına isabet etti. Polis, göstericileri tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale ederek dağıttı.