BIST 10.214
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.403,81
HABER /  DÜNYA

Sırbistan’da türbe açtı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restor...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilen Şeyh Mustafa Türbesi’nin açılışını yaptı.
Bozdağ, 1783’te inşa edilmesinden sonra hiçbir tadilattan geçmeyen ve harabeye dönen türbenin açılışını Sırbistan Devlet Bakanı Sülejman Ugljani ile birlikte yaptı. Açılış öncesinde konuşan Bozdağ, 18. yüzyılda yaşamış Şeyh Mustafa hakkında gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Türbenin daha önce üç-dört kez yıkılmaya çalışıldığını söyleyen Bozdağ, "Ancak türbe yıkılamamış. Daha sonra vazgeçmişler. Bu türbe herhangi bir imar, restorasyon geçirmeden uzunca yıllar kendi halinde kalmış. Buradaki hem Müslümanlar, hem de Hristiyanlar bu türbede yatan Şeyh Mustafa’ya büyük hürmet beslemişler, buraya gelip dualarda, dileklerde bulunmuşlardır" dedi.
TİKA’nın Sırp makamlarından restorasyon izni almasının 6 yıl sürdüğünü belirten Bozdağ, "TİKA burayı kısa bir süre içerisinde aslına uygun bir şekilde restore etti" diye konuştu.
Bozdağ, "Bu, bizim tarihimizin bir mirasıdır, kültürümüzün bir eseridir. Burada yaşamasından ve yaşatılmasından da büyük bir memnuniyet duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Bozdağ ve Sırp Bakan Ugljani, daha sonra kurdeleyi keserek türbenin açılışını gerçekleştirdiler. Sandukanın başına geçen Bozdağ ve Ugljani burada dua ettiler.
(İHA)