BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.412,56
HABER /  DÜNYA

Mısır'da gerçek mermiyle müdahale

Mısır bir kez daha gerildi! Darbe karşıtlarına asker ateş açtı.

Abone ol
Mısır'da Temmuz ayında darbe sonucu devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin taraftarlarının düzenlediği destek gösterileri Mısır güvenlik güçleri tarafından müdahaleye maruz kaldı. Olaylarda bir kişinin öldüğü, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.
 
Darbeyi protesto etmek için Tahrir Meydanı'na doğru yürüyen göstericiler Mısır güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Olaylarda bir kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.
 
Göstericilerin alan girmesini istemeyen güvenlik meydanın etrafını kapattı.
 
Güvenlik güçlerinin Tahrir Meydanı'nı kapatarak darbe karşıtlarının burada gösteri yapmasına izin vermediği bildirildi.
 
BİR KİŞİ ÖLDÜ
 
Mısır sağlık kaynakları, başkent Kahire'de yaşanan çatışmalarda bir Müslüman Kardeşler (İhvan) taraftarının ateşli silahtan yaralanması sonucu öldü.
 
Mısır'da Müslüman Kardeşler ve devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları arasından başkent Kahire'de çatışma yaşandı. Mursi taraftarlarının Tahrir meydanına girmeye çalışması ile yaşanan olaylarda polis göstericilere müdahale etti.
 
Polisin Mursi taraftarlarına gerçek mermi kullanarak ateş açtığı ve göstericileri Tahrir'den uzaklaştırdığı ifade ediliyor.
 
Sağlık kaynakları ise çatışmalarda bir Müslüman Kardeşler taraftarının ateşli silahtan yaralanması sonucu öldüğünü açıkladı.
 
TAŞLARLA DA SALDIRIYORLAR
 
Mısır güvenlik güçleri saldırılarında taşlarla ve plastik mermilerle saldırmaya devam ediyor. Çatışmalar şehir merkezine doğru da sıçradı. Olay yerinde bulunan Reuters muhabiri çatışan grupların yüzlerce kişiden oluştuğunu bildirdi.