BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.411,74
HABER /  DÜNYA

Konuşma engelli öğrenciye dayak iddiası

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir ortaokulda, 2 öğretmen ve müdür yardımcısının konuşma güçlüğü çeken 8. sınıf öğrencisini darp ettiği iddi...

Abone ol

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir ortaokulda, 2 öğretmen ve müdür yardımcısının konuşma güçlüğü çeken 8. sınıf öğrencisini darp ettiği iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre, Yenimahalle’de bulunan Aliçetinkaya Ortaokulu’nda C.S. (13) adlı öğrenci, arkadaşlarıyla şakalaşırken salonda bulunan pinpon masasını devirdi. İddiaya göre, bu duruma kızan müdür yardımcısı, öğrenciyi dövdü. İki öğretmenlerin de konuşma güçlüğü çeken öğrenciyi hırpaladıkları ileri sürüldü. Sınıf arkadaşlarından birinin haber vermesiyle C.S.’nin babası Birol S.’nin soluğu okulda alarak müdür yardımcısının odasına gidip çocuğunu kurtardığı, babasının gelmesinden cesaret alan öğrencinin de kendisini döven müdür yardımcısına saldırdığı iddia edildi.
Olay sonrasında kalabalık bir öğrenci grubuyla Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğüne koşan baba Birol S., oğlunun omuz ve boyun kısmında meydana gelen darp izlerini gösterip müdür muavini ve öğretmenlerden şikayetçi oldu. Müdür Yardımcısı Serdar O. ve olaya karıştığı iddia edilen öğretmenler de emniyette ifade verdi. Serdar O.’nun da, Birol S.’nin kendisine hakaret ettiğini, oğlunun ise şiddet uyguladığını ileri sürdüğü öğrenildi.

ÖĞRENCİLER BU ŞİDDET OLAYININ İLK OLMADIĞINI SÖYLEDİ
Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan iki taraf da birbirlerinden şikayetçi olduğu bildirilirken, Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, merkez polis karakoluna gelerek Emniyet Müdürü Aytekin Kantık’tan bilgi aldı. Karakoldan çıkarken Kaymakam ve beraberindekilerin etraflarını saran öğrenciler, okulda sık sık şiddete maruz kaldıklarını iddia etti.
Ayvalık Devlet Hastanesi’ne götürülen C.S.’nin vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri bulunduğu gözlendi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, konunun Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirildiği kaydedildi.
Öte yandan olay sonrasında okul önünde toplanan Eğitim-Sen Ayvalık Baştemsilciliği üyeleri, bir basın açıklaması yaparak okullarda yaşanan şiddet protesto etti.
(İHA)