BIST 10.099
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,83
HABER /  DÜNYA

Kıdem tazminatı konusuna son noktayı koydu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Başbakan bu konuda bütün taraflara net bir cevap verdi. Bu konu çalışanı da, iş...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Başbakan bu konuda bütün taraflara net bir cevap verdi. Bu konu çalışanı da, işvereni de ilgilendiriyor. Taraflar karşılıklı bir uzlaşmaya, mutabakata varmadan tek taraflı bir karar verme niyetinde değiliz" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, kıdem tazminatı ile ilgili olarak, bugüne kadar çalışmalarında her zaman tarafların birbirini anlaması, birbiriyle uzlaşma temelinde çalışanların haklarını, hukuklarını gözetmesi konusunda azami dikkat gösterdiğini ifade etti. Bakan Yıldırım, “Örgütlü çalışma hayatının gelişmesinin kimseye zararı yok. İş yerinin hem çalışana ihtiyacı var, hem işe ihtiyacı var, hem de işverene ihtiyacı var. Bu işlerin birbiriyle uyumlu hale gelmesi lazım. Çalışan olmayınca üretim olmaz, refah olmaz, ticaret olmaz. Çalışan bu üçlünün vazgeçilmezidir” dedi.

KIDEM TAZMİNATI
Kıdem tazminatı konusunda herhangi kafa karıştıracak bir durumun olmadığının altını çizen Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:
“Çalışma Meclisi açılış konuşmasında Başbakan bu konuda bütün taraflara net bir cevap verdi. Bu konu çalışanı da, işvereni de ilgilendiriyor. Taraflar karşılıklı bir uzlaşmaya, mutabakata varmadan tek taraflı bir karar verme niyetinde değiliz. Bu uzlaşmayı sağlayın, ondan sonra gelin bu konuda ne yapılacaksa birlikte yapalım, bu işi bir istismar aracı yapmak doğru bir şey değil, kimseye faydası olmaz. Bu vesile ile belirtmek isterim.”

“TAŞERON HÜKÜMETİMİZİN GÜNDEMİNDE”
Kamuda özellikle taşeron diye tabir edilen geçici statüde çalışan oldukça yüksek sayıda çalışan olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, "Bunlarla ilgili hukuki sorunlar var. Hükümetimizin gündemindedir. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız çalışmalarını tamamlamak üzeredir. Önümüzdeki aylar içersinde bu konu bir çözüme ulaşacaktır” diye konuştu.
Atalay’a tebrik ziyaretine geldiğini belirten Bakan Yıldırım, kendisine ve arkadaşlarına başarılar diledi. Bakan Yıldırım, çalışma hayatının en köklü sendikası olarak nitelendirdiği TÜRK-İŞ’in bundan sonra da yine çalışma hayatının seyriyle ilgili öncülük edeceğini ifade etti. Yıldırım, “TÜRK-İŞ ile bizim bakanlık olarak çok geçmişimiz çok köklüdür. Ulaştırmanın her alanda haberleşme alandı teşkilatlanmayı TÜRK-İŞ bizimle uzun yıllardan beri sürdürüyor” ifadesini kullandı.
(İHA)