BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.390,00
HABER /  GÜNCEL

Sıradışı bir Clio

Renault, Clio III modelinin örtüsünü Türkiye ile birlikte 17 ülkede aynı anda kaldırdı.İ Tanıtım toplantısı İstanbul Esma Sultan Yalısı'nda yapıldı...

Abone ol

Renault'nun yeni modeli Clio III, aynı anda Türkiye ile birlikte 17 ülkede basına tanıtıldı.

Renault, Clio III modelinin örtüsünü Türkiye ile birlikte 17 ülkede aynı anda kaldırdı.

İstanbul Esma Sultan Yalısı'nda yapılan tanıtım toplantısına Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Renault Grubu üretimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Michel Gornet ve basın mensupları katıldı.

Aracın lansmanında konuşan Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet, Clio III için dünya çapında 953 milyon euro, Türkiye'de Bursa tesisleri için 216 milyon euroluk yatırım yapıldığını söyledi. 1990'lı yıllardan bu yana Clio modelinin üretildiğini belirten Gabillet, "Şimdiye kadar 8 milyon 700 bin Clio üretildi. Bunlardan 4 milyon 700 bini Clio II modeli. Renault-Nissan stratejik ortaklığı çerçevesinde B Platformu düzenlenerek aracın dizaynı 28 ayda tamamlandı. Maliyet ve kalite açısından kendi segmentinde örnek olması hedefleniyor. Aracın aktif ve pasif emniyet açısından sağlam olması planlandı. Clio III, Bursa'da, Fransa'da Flan ve İngiltere'deki fabrikalarda üretilecek" dedi.

Türkiye'deki üretim hedefleriyle ilgili bilgi veren Alain Gabillet, Renault'un Clio III için 150 bin kapasitelik bir ek yatırım yaptığını ve fabrikanın genel olarak Türkiye'deki üretim kapasitesinin 250 bine çıkacağını kaydetti. Cabillet, yeni araç için üretim tesisinde 60 bin saatlik eğitim programı planladıklarını belirterek, "Türkiye'de üreteceğimiz Clio III'ün yüzde 80'ini ihraç etmeyi düşünüyoruz. Bursa Fabrikası'nda 4 bin 300 kişi çalışıyor. Clio III ile birlikte 500 kişilik yeni istihdam imkanı sağlanacak. Aynı zamanda yan sanayi için de önemli bir istihdam alanının açılacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Gabillet, konuşmasının sonunda Bursa'da üretilen yeni araçların Türkiye'ye yakın olan ülkelere ihraç edileceğini, Clio III'ün Mart 2006'a satışa sunulacağını kaydetti.

Kaynak: www.mynet.com