BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  DÜNYA

Sınırda kimyasal önlem

Kilis’te, Kimyasal Biyolojik Radyasyon Nükleer (KBRN) aracının Öncüpınar Sınır Kapısı’na kurulmasının ardından, afetlerde sağlık hizmetleri ...

Abone ol

Kilis’te, Kimyasal Biyolojik Radyasyon Nükleer (KBRN) aracının Öncüpınar Sınır Kapısı’na kurulmasının ardından, afetlerde sağlık hizmetleri birimine tahsis edilen mobil sahra hastanesi ve dekontaminasyon ünitesi de kuruldu.
Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Serdar Sarıfakı, dün akşam Yalova Sağlık Müdürlüğü’nden 6 tane 72 metrekarelik, ayrıca bir tane de 35 metrekarelik KBRN çadırından oluşan çadır hastane gönderildiğini belirterek, “Gece itibariyle hastanemize getirildi. Bugün sabahtan itibaren UMKE ekipleri ve hastane personeli ile beraber hastanemizi kurduk. Yerimizin yetersiz olmasından dolayı öncelikle 72 metrekarelik tek çadırımızı bitişiğinde de KBRN çadırımızı kurduk, bağlantılarını yaptık. Son olarak ekibimiz kontrol ediyor. İki çadırı birbirine bağladık. Bu çadırda, olası Suriye tarafındaki kimyasal silah maruziyetine kalan Suriye vatandaşı geldiğinde ilk müracaat olarak bu çadıra alacağız. Çadırımız üç bölümden oluşuyor. Hastanede öncelikle girişte sıraya sokulacak. Arkasından üzerlerindeki kıyafetleri tamamen çıkarılacak. Su ve kimyasal ilaçlı madde ile yıkanıp buradaki tren çadırı dediğimiz çadırımızın içine alacağız. Hastalara önlük giydirilip ondan sonraki tedavileri gerekiyorsa hastanede, sevk gerekiyorsa sevk edilecek. Gerekiyorsa da hastanenin arka tarafında kadın ve erkek Suriyeli hastalar için yataklı bir alan oluşturacağız. Ama olacak kimyasal silah saldırısına karşı Kilis Devlet Hastanesi olarak önlemimizi aldık. Almaya da devam ediyoruz. Bununla beraber C tipi kimyasal silahlardan koruyucu kıyafetleri personelimize temin ettik. Bunun yanında 100 tane D tipi kıyafetleri iki gün içerisinde teslim alacağız. Gerekli ilaç stokumuzu tamamladık. Personelimize son bir haftadır hemen hemen her gün KBRN’ye yönelik eğitim yaptık. Biz hastane olarak kimyasal silahlı hastalara karşı önlemimizi aldık” dedi.
(İHA)