BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,77
HABER /  DÜNYA

Sınırda çocukların oyuncağı silahlar

Suriye’de yaşanan iç savaş, sınırın yanı başında bulunan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki çocukları da olumsuz etkiliyor. Sokakta oyun ...

Abone ol

Suriye’de yaşanan iç savaş, sınırın yanı başında bulunan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki çocukları da olumsuz etkiliyor. Sokakta oyun oynayan hemen her çocuğun elinde oyuncak silah görülüyor.
Her yaşta çocuğun ellerinde oyuncak silahla sokakta dolaştığı dikkat çekiyor. Çocukların bir kısmı muhalif bir kısmı Esad askeri olup sözde çatışıyor. Suriye’de yaşananlardan dolayı silahı öğrendiklerini söyleyen çocuklar "silah tehlikeli ama aynı zamanda bir oyuncak" cevabını veriyor. 7 yaşındaki Ahmet, "gelecekte ne olacaksın" sorusuna "muhalif" cevabını veriyor. Mehmet Özer ise bugün bayram olduğu için silah aldığını belirterek büyüyünce doktor olacağını söyledi. Ramazan Gül isimli bir vatandaş ise çocukların karşıda yaşanan olayları örnek aldığını söyleyerek “Şu an yanı başımızda Suriye savaşı var ve çocukları görüyorsunuz ellerinde silahla dolaşıyor. Hepsi komşumuz Suriye’yi örnek alıyor” dedi.
(İHA)