BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sınavlar bitti dershane tartışması bitmedi

Bazı dershanelerin LYS-YGS birincilerinin kendi dershanelerinden çıktığı yönünde yaptığı açıklamalarına tepki gösterildi.

Abone ol

Kavram Dershanesi'nden Mehmet Hayit, Meltem Dershanesi'nden Rahmi Dakak ve Birey Dershanesi'nden Mehmet Salta, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri ortak masın toplantısında LYS-YGS sınavlarında bir çok öğrencinin birinci olmuş gibi açıklandığını söylediler.

Ortak basın toplantısında basın açıklamasını okuyan Kavram Dershanesi'nden Mehmet Hayit, LYS'de 48 farklı puan hesaplaması olduğunu, bir öğrencinin 48 birincilik elde etme olasılığının da bulunduğunu belirterek, "Buradaki karışıklık ve yanıltma, bir öğrencinin elde ettiği onlarca dereceninin sanki farklı öğrencilerinmiş gibi gösterilmeye çalışılmasındandır" dedi.

Öğrencilerin LYS-YGS'de salt başarısını gösteren puanının ham puanlar olduğunu kaydeden Hayit, "Bu puan türünde okul notu ve meslek liselerine verilen ek puanlar yoktur. LYS'de 4'ü Matematik Fen, 3'ü Türkçe Matematik, 2 Türkçe Sosyal, 3'ü de dil olmak üzere 12 ham puan türü vardır. Bu 12 puanda birinci olan 5 farklı öğrenci var. YGS'de ise sadece iki birinci olan öğrenci var" dedi. Basın toplantısına katılan dershane yöneticileri, bazı dershanelerin öğrencilerini sanki her alanda birinci olmuş gibi göstermesinin yanlış olduğunu söylediler.