BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sinan Oğan adaylığı açıkladı kurultay çağrısı yaptı

MHP'li Sinan Oğan kurultay çağrısı yaptı ve MHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partili eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, düzenlediği basın toplantısı ile MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de Oğan'a destek verenler arasında yer aldı. Sinan Oğan, MHP yönetimine kongreyi toplaması çağrısı da yaptı.

Sinan Oğan, Sinan Oğan kimdir, Sinan Oğan MHP, Sinan Ogan kimdir, Sinan Oğan MHP Genel Başkan aday oldu son dakika

Sinan Oğan sosyal medya hesabından bu paylaşımı yaptı:

Sinan Oğan, Sinan Oğan kimdir, Sinan Oğan MHP, Sinan Ogan kimdir, Sinan Oğan MHP Genel Başkan aday oldu son dakika

Sinan Oğan'ın MHP Genel Başkan Adaylığı açıklaması:

MHP'nin geleceğine MHP'lilerin karar vermesi gerektiğini vurgulayan Oğan, bir an önce tüzük kurultayının toplanması çağrısında bulundu ve gerekli delege sayısının çok üzerinde imza topladıklarını kaydetti. MHP'de tüzük gereği olağanüstü kurultaylarda genel başkan seçilemiyor.

"HAKKIMIZ OLAN ZAFERİ ALMAYA TALİBİZ"

1 Kasım seçiminde 7 Haziran'a nazaran her dört oydan birisinin kaybedildiğini ve HDP'nin gerisine kalarak TBMM'deki en az milletvekili olan partiye geriletildiğini ifade eden MHP eski milletvekili, MHP'nin 'gazi bir parti' olduğunu ileri sürdü. Oğan, "Kendi ülküdaşlarımıza hesap sormaya değil; hakkımız olan zaferi birlik ve dirlik ruhuyla kurultaylarda ant içerek almaya talibiz." dedi.

"KURULTAY, YARININ İKTİDARINI HAZIRLAYACAKTIR"

"Bugün toplayacağımız kurultay, yarının iktidarını hazırlayacaktır" sloganı ile düzenlenen basın toplantısında Sinan Oğan, şunları kaydetti: "Sadece yüzde 10 barajını aşarak Meclis'te grup kurmaya odaklanmış, zihninde tek başına iktidar hedefi bulunmayan bir liderlik anlayışının, Milliyetçi Hareketi ulaştıracağı haysiyetli bir yer, varacağı onurlu bir menzil olamaz."

"KORKMADAN, OLAĞANÜSTÜ KURULTAY TOPLAMALI"

MHP eski milletvekili, "Genel Başkan korkmadan, gocunmadan, gücenmeden hızla olağanüstü bir kurultay toplayıp sorunlarımızın serbestçe tartışılmasına, ülkücü iradenin özgürce tecelli etmesine fırsat vermelidir. Aksi halde 1 Kasım'da harekete geçen dip dalgası giderek büyüyecek ve Türk milliyetçiliği üzerinde telafisi imkansız zararlara yol açacaktır." diye konuştu. Eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, tüzük kurultayının bir an önce toplanması ve partinin tüzük kurultayı ile beraber genel başkan ve yönetim organlarının seçilmesi çağrısını düzenlediği bir basın toplantısında kamuoyuna duyurdu.

"PARTİMİZİ KURULTAYA GÖTÜRECEK İMZAMIZ MEVCUT"

Oğan, toplantının soru cevap bölümünde olağanüstü kurultay için gerekli delege sayısına ulaşıp ulaşmadıklarına dair bir soruya "MHP'nin 1240 delegesi var. Delegenin beşte bir imzası partimizi olağanüstü kurultaya götürmek için yeterlidir. Delege sayısı minimum 240'ın çok daha üzerinde olacaktır. Onu da önümüzdeki süreçte göreceksiniz. Biz bütün ismi geçen (genel başkanlık) aday adayları imza metnini ortak hale getirdik. Ortak imza metni ile sahaya çıktık. Şu kadarını söyleyeyim; partimizi kurultaya götürecek yeterlilikte imzamız mevcuttur. 240'ın çok üzerinde bir imza ile Allah nasip ederse en yakın sürede genel merkezimizin kapısını çalacağız." diye konuştu. Ortak imza metninde Meral Akşener ve Koray Aydın'ın olup olmadığına dair soruya ise Sinan Oğan cevap vermemeyi tercih etti.

"AK PARTİ İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNÜYORSA BİZİ SEÇER"

Devlet Bahçeli'nin yeni oluşumu "Saray'ın projesi" olarak nitelendirmesinin sorulması üzerine Oğan, "AK Parti eğer intihar etmeyi düşünüyor ise bizi seçer. Yani bizi destekler" diye cevap verdi.

Sinan Oğan, Sinan Oğan kimdir, Sinan Oğan MHP, Sinan Ogan kimdir, Sinan Oğan MHP Genel Başkan aday oldu son dakika

"BAHÇELİ HÜRMET ETTİĞİM BİR BÜYÜĞÜMDÜR"

Kurultay salonuna Bahçeli haricindeki başkan adaylarının sokulmayacağı iddiaları üzerine Eski Iğdır Milletvekili, şunları kaydetti:

"Biz Devlet Bahçeli'nin oturduğu eve girmeye çalışmıyoruz. Bahçeli benim çok hürmet ettiğim bir büyüğümdür. O konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Benim de nikah şahidimdir. Bahçeli ile bu mesele şahsi bir meselemiz değildir. MHP, Türk milliyetçilerin ortak evidir. Kurultaylar da Türk milliyetçilerin kurultaydır. Ülkücü irade delege ile karar verdiği takdirde hiç kimsenin Genel Başkan dahil 'salona sokmam' deme gibi bir şey demeye hakkı yoktur."

ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN KIZINDAN SİNAN OĞAN'A DESTEK

Sinan Oğan'ın basın toplantısında çok sayıda partili ile merhum Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de katıldı. Oğan, basın toplantısı sonrası Çağrı Türkeş'in yanına giderek katılımından dolayı özel teşekkür etti.

Sinan Oğan, Sinan Oğan kimdir, Sinan Oğan MHP, Sinan Ogan kimdir, Sinan Oğan MHP Genel Başkan aday oldu son dakika

SİNAN OĞAN PARTİDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

MHP disiplin kurulu, Sinan Oğan'ı partiden, 'bağımsız faaliyetler içine girmesi' gerekçesiyle ihraç etmişti. Oğan'ın adı, 7 Haziran seçimleri öncesinde MHP Genel Başkanlığı için geçmiş, bu söylentilerin yayılması üzerine o dönemde Iğdır Milletvekili olan Oğan önce MHP'nin milletvekili aday listesinden çıkarılmış, 7 Haziran seçimleri sonrasında ise partiden ihraç edilmişti. Oğan, ihraç kararını mahkemeye götürmüştü. Mahkemenin verdiği kararla Sinan Oğan, Kasım ayı başında MHP'ye yeniden dönmüştü.

TÜZÜĞÜN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR

MHP'de genel başkan seçimli olağanüstü kongre düzenlenebilmesi için tüzüğün değişmesi gerekiyor. Bu yüzden Sina Oğan ilk olarak tüzük kongresinin toplanmasını talep etti.

Bunun için bin 1240 delegeden 240 delegenin imza vermesi şart. Delegenin beşte bir imzası MHP'yi olağanüstü kurultaya götürmek için yeterli. Oğan'ın tüzük kongresi çağrısının ardından delegelerden imza toplamaya başlaması bekleniyor.

SİNAN OĞAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI! SİNAN OĞAN KİMDİR?

Sinan Oğan, 1 Eylül 1967 Iğdır doğumludur. Türk stratejik araştırmacı ve 24. dönem MHP Iğdır milletvekilidir.

Sinan Oğan, Sinan Oğan kimdir, Sinan Oğan MHP, Sinan Ogan kimdir, Sinan Oğan MHP Genel Başkan aday oldu son dakikaAzeri olan Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamlamıştır. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nde (MGİMO) doktora çalışmasını tamamlamıştır. İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilmektedir. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından "Devlet Nişanı" ile taltif edilmiştir. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı. TÜRKSAM'ı kurdu ve Başkanlığını yaptı. Valdai Formu Üyesidir. Yayınlanmış 3 kitabı ve 500'den fazla makalesi bulunmaktadır. Milliyet Gazetesi "Sosyal Bilimler", Marmara Üniversitesi "Akademik Üstün Başarı" ve Ekoavrasya Derneği "Türk Dünyasına Hizmet" ödüllerinin sahibidir. "İnterpress Media Takip Merkezi" tarafından 2010 yılında televizyon ekranlarında en çok tartışılan konu ve en çok ekranda yer alan isimler üzerine yapılan bir çalışmada 131 haberle, Türkiye'de televizyon ekranlarında en fazla boy gösteren isimleri arasında yer aldı.

12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Iğdır milletvekili seçilmiştir. Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteridir. Açtığı davayı kazanarak ihraç edildiği MHP'ye geri döndü.